ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Selbu:

Grønt nivå for skoler og barnehager

GRØNT NIVÅ: Oppvekst sjef i Selbu kommune, Geir Håvard Mebust, er glad for at det nå kan være tilnærmet normal drift i skoler og barnehager i Selbu. Foto: Andreas Reitan

Etter grundig vurdering har Selbu kommune nå besluttet at barnehager og skoler går tilbake til grønt nivå i dag. Likevel oppfordres det til forsiktighet og at man følger de nasjonale reglene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Jeg vil jo si at dette er en positiv dag. Det er positivt at samfunnet er kommet dit at vi kan begynne å få til mer normal hverdag, sier oppvekstsjef Geir Håvard Mebust i Selbu kommune.

Ikke frislipp

Selv om det ikke har vært spesielt med smitte i kommunen har det likevel vært nødvendig å ta hensyn til smittesituasjonen i nærliggende kommuner, for eksempel Stjørdal som har hatt flere utbrudd. Derfor har ikke Selbu gått over på grønt nivå før. Nå anses det som ganske trygt å bytte nivå. Om det så skulle komme en situasjon med smitte vil det igjen gå tilbake til gult eller rødt nivå, og Mebust håper derfor at folk tar hensyn til de nasjonale reglene nå som ferien nærmer seg.

- Jeg håper vi er flinke til å holde avstand og følge de gjeldende smitteverntiltakene, det er fortsatt dugnad og vi må holde ut litt til, sier han.

ANNONSE