Nea Radio

Går inn for Coop Extra på Røros

Planarbeidet med å etablere Coop Extra i Havsjøveien, Gjøsvika startet høsten 2019. Nå kommer saken opp til sluttbehandling i formannskapsmøtet 28. januar med positiv innstilling. Går alt som det skal vil en ny butikk stå klar i starten av 2022.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter en lang prosess for Coop Midt-Norge ser det nå ut til at det kan gjøres klart for byggestart i Havsjøveien. Det er Norconsult AS som har utarbeidet reguleringsforslaget som nå kommer opp til sluttbehandling.

Utfordringer i planen

Arealet som Coop Midt-Norge nå ønsker å bebygge avviker fra kommunedelplanen til Røros kommune. Eiendommen er avsatt til industri og ønskes nå benyttet til forretning. Dermed ble det i første runde hos formannskapet, høsten 2019, gitt dispensasjon til Coop Midt-Norge SA til å starte opp arbeidet med en reguleringsplan for Havsjøveien 3 og 5 i samsvar med omsøkt formål.

- Det har vært en utrolig fin prosess sammen med Røros kommune i forhold til å få realisert en ny dagligvare butikk i nærheten av et boligfelt. Dette vil også avlaste sentrum i forhold til parkering ved dagligvarehandel, som nå blir knyttet opp til områder der folk bor. Det vil også bli en veldig fin inngang til Røros sørfra, sier Therese Bjørstad Karlsen, eiendomsdirektør i Coop Midt-Norge.

Planforslaget

I kommunens innstilling til sluttbehandlingen tillates det bebyggelse på inntil 1800 m2, bygget skal oppføres i en etasje og med maksimal byggehøyde på 7 m, noe som er tilsvarende eller litt lavere enn dagens lagerbygg som står på tomta. Det skal i tillegg legges til rette for 120 parkeringsplasser.

Foto: Skjermdump fra Røros kommune

Etterspørsel for effektiv dagligvarehandel

Argumentasjonen for at byggetillatelsen skal gå igjennom har kommunen lagt vekt på at etableringen av forretningen er i gangavstand til et såpass stort bo- og fritidsboligområde som Gjøsvika vil kunne gi området preg av mer nærsenter med flere funksjoner som gir redusert bilbruk. Det vil også kunne gi mer attraktive bolig- og fritidsboligtomter ved at nærheten til daglige funksjoner blir bedre og man er mindre avhengig av biltransport.

Det påpekes også i innstillingen at arbeidet med revisjon av kommunedelplan for Røros Bergstad som ble gjort i 2019/2020 hvor konsekvenser for næringsarealer og handel i Røros ble lagt til grunn, peker på at dette er en viktig etablering for Røros. Hvor blant annet markedet etterspør i dag en mer effektiv og enkel handel av dagligvare.

Håper på å åpne tidlig i 2022

- Vi har ikke noen oppstartsdato enda, for nå har vi vært avhengig av å få til et vedtak i formannskapet i Røros kommune, før vi har kunnet gått videre med prosjektet. Vi har nå sendt ut forespørsel på anbud. Det er utsendt, så vi sitter og venter på svar fra de som er med i anbudskonkurransen for å få bygget det. Så jobber vi også med andre typer avklaringer som må være på plass for å få en ferdigstillelse av hele prosjektet. Så når vi har fått alt på plass, er vi klar for å styrebehandle dette i Coop Midt-Norge. Dette håper vi å få til i løpet av denne vinteren. Det er først da vi er klar for å begynne å bygge. Når oppstart vil være er fortsatt usikkert. Vi forholde oss til værsituasjonen på Røros med blant annet tæle i bakken og slike type utfordringer, men det har vi tatt høyde for i planleggingen vår. 
Det er vanskelig å si noe nå om eksakt tidspunkt for åpning av butikken, for dette kommer entreprenørene til å ha en bedre oversikt over, men vi håper vi kan åpne butikken tidlig i 2022, avslutter Karlsen med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...