Nea Radio

Grønt er skjønt, også hos frisøren

Grønn frisør: Line Andrea Johnsen driver Cactus grønn frisør i Trondheim. Foto: Anne Gundersen

Visste du at du kan velge grønt også hos frisøren? Det sørger Line Andrea Johnsen for.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Line Andrea Johnsen driver Cactus grønn frisør i Trondheim.

– Jeg har jobbet lenge i salonger som driver tradisjonelt, men etter hvert begynte kjemikaliene både jeg som frisør, og ikke minst kundene, ble utsatt for, å bekymre meg. I verste fall kan disse stoffene føre til alvorlige allergier, noe vi ser stadig mer av. I 2017 tok hus steget og satset grønt på egenhånd.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Research

Først så Line Andrea på muligheten for å få seg jobb på en salong som drev grønt.

– Jeg fant ingen salong som driver på den måten her i distriktet. Da begynte jeg å gjøre litt research med tanke å begynne for meg selv. Etter hvert fant hun produkter hun mente både ville gjøre jobben som kreves, og som også tilfredstilte de kravene hun hadde med tanke kjemikalier. Dermed var Cactus grønn frisør et faktum.

Økende bevissthet

Line Andrea mener det er en økende bevissthet blant kunder når det gjelder hvilke kjemiske stoffer man prøver å unngå.

– Jeg merket det allerede i min tidligere jobb. Der fikk jeg stadig oftere spørsmål om parabener og den slags. Nå ser jeg at det er mange som velger å komme til Cactus på grunn av den grønne profilen. Men det er også mange som ikke har tenkt over dette, forteller hun.

– De kan ha gått her i flere måneder og plutselig kommer spørsmålet om hva som ligger i navnet.

Merker forskjell

Selv merker Line Andrea forskjellen på arbeidsdagen etter at hun sluttet å bruke sterke kjemikalier på kunder.

– Jeg merket det særlig hvis jeg hostet. Da kjente jeg smaken av ammoniakk. Det gjør jeg ikke lenger, avslutter Line Andrea Johnsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...