Nea Radio

Grenseløse Meråkerdager avlyst

Avlyst: Det blir ikke noe av årets planlagte 25-årsjubileum av Grenseløse Meråkerdager. Foto: IL Varden Meråker

Grenseløse Meråkerdager føyer seg inn i rekken av arrangement som har sett seg nødt til å avlyse årets arrangement.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2020 kl 18:45

De hadde jobbet natt og dag for å få til en storstilt 25 års markering for Grenseløse Meråkerdager, men så seg nå nødt til å avlyse årets arrangement, og rette fokus frem mot neste års arrangement.

- Vi ser at utifra de retningslinjene og det som er fra Folkehelseinstituttet (FHI), at det ikke er noen mulighet for at vi greier å gjennomføre det i år, sa messegeneral Gunnar Smedberg til Nea Radio.

Flere arrangementer har valgt å tenke alternativt for sine arrangementer, blant annet å slippe inn et maksimum antall av publikum, og flere har valgt å flytte arrangementet sitt lengre frem i tid. Arrangøren av Grenseløse Meråkerdager (Meråker skolekorps) hadde opprinnelig frist den 15.juni for påmelding for utstillere, men valgte å utsette denne til 1.september, samtidig som de valgte å vente med innbetaling for utstillere til arrangementet skulle bli avholdt, sistnevnte for at de skulle slippe å jobbe med tilbakebetaling. Arrangørene av Grenseløse Meråkerdager vurderte også å utsette arrangementet, men valgte å ikke gjøre det.

- Vi tenkte litt på saken med å utsette det litt, men vi vurderte det dit at vi avlyser det, også tar vi heller å satser på et større arrangement neste år. Det som er litt synd med årets arrangement er at det var et 25-årsjubileum, så det var ikke den rette tiden å avlyse det på, sa Gunnar Smedberg.

Positiv respons fra publikum og utstillere

Grenseløse Meråkerdager arrangeres i regi av Meråker Skolekorps, og har blant annet måtte avlyse en planlagt Barcelona tur for sine medlemmer som følge av koronaviruset. Smedberg sier til Nea Radio at selv om arrangementet er skolekorpsets viktigste inntektskilde, lider korpset lite av at de nå måtte avlyse. Med hele 80 utstillere under fjorårets arrangement, ville det vært lite plass til publikum for å overholde FHI sine retningslinjer, og arrangøren er tydelig på at de ikke ønsker å fremstå kynisk som arrangerer noe for å få inn penger for enhver pris.

Messegeneral Gunnar Smedberg har jevnlig hatt kontakt med utstillere, sponsorer og andre involverte om situasjonen, og opplever at samtlige har forståelse for avgjørelsen, og flere har respondert at de blir med også neste år.

- Jeg har underrettet utstillerne hele tiden, og det er klart at når dette kom i mars, hadde jeg allerede begynt å sendt ut innbydelsen før koronaen kom. Underveis har jeg underrettet dem hele tiden på hvordan situasjonen er, og at de også måtte følge med litt selv, men at jeg ville sende fortløpende tilbakemelding til dem. Tilbakemeldingen vi har fått fra både næringsliv og de vi har kontakt med, både sponsorer og alt mulig, er veldig positiv til å være med å få til et skikkelig arrangement neste år, sa Gunnar Smedberg avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Gunnar Smedberg her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...