ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Grenseløse Meråkerdager avlyst

Avlyst: Det blir ikke noe av årets planlagte 25-årsjubileum av Grenseløse Meråkerdager. Foto: IL Varden Meråker

Grenseløse Meråkerdager føyer seg inn i rekken av arrangement som har sett seg nødt til å avlyse årets arrangement.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2020 kl 18:45

ANNONSE
Annonse

De hadde jobbet natt og dag for å få til en storstilt 25 års markering for Grenseløse Meråkerdager, men så seg nå nødt til å avlyse årets arrangement, og rette fokus frem mot neste års arrangement.

- Vi ser at utifra de retningslinjene og det som er fra Folkehelseinstituttet (FHI), at det ikke er noen mulighet for at vi greier å gjennomføre det i år, sa messegeneral Gunnar Smedberg til Nea Radio.

Flere arrangementer har valgt å tenke alternativt for sine arrangementer, blant annet å slippe inn et maksimum antall av publikum, og flere har valgt å flytte arrangementet sitt lengre frem i tid. Arrangøren av Grenseløse Meråkerdager (Meråker skolekorps) hadde opprinnelig frist den 15.juni for påmelding for utstillere, men valgte å utsette denne til 1.september, samtidig som de valgte å vente med innbetaling for utstillere til arrangementet skulle bli avholdt, sistnevnte for at de skulle slippe å jobbe med tilbakebetaling. Arrangørene av Grenseløse Meråkerdager vurderte også å utsette arrangementet, men valgte å ikke gjøre det.

- Vi tenkte litt på saken med å utsette det litt, men vi vurderte det dit at vi avlyser det, også tar vi heller å satser på et større arrangement neste år. Det som er litt synd med årets arrangement er at det var et 25-årsjubileum, så det var ikke den rette tiden å avlyse det på, sa Gunnar Smedberg.

Positiv respons fra publikum og utstillere

Grenseløse Meråkerdager arrangeres i regi av Meråker Skolekorps, og har blant annet måtte avlyse en planlagt Barcelona tur for sine medlemmer som følge av koronaviruset. Smedberg sier til Nea Radio at selv om arrangementet er skolekorpsets viktigste inntektskilde, lider korpset lite av at de nå måtte avlyse. Med hele 80 utstillere under fjorårets arrangement, ville det vært lite plass til publikum for å overholde FHI sine retningslinjer, og arrangøren er tydelig på at de ikke ønsker å fremstå kynisk som arrangerer noe for å få inn penger for enhver pris.

Messegeneral Gunnar Smedberg har jevnlig hatt kontakt med utstillere, sponsorer og andre involverte om situasjonen, og opplever at samtlige har forståelse for avgjørelsen, og flere har respondert at de blir med også neste år.

- Jeg har underrettet utstillerne hele tiden, og det er klart at når dette kom i mars, hadde jeg allerede begynt å sendt ut innbydelsen før koronaen kom. Underveis har jeg underrettet dem hele tiden på hvordan situasjonen er, og at de også måtte følge med litt selv, men at jeg ville sende fortløpende tilbakemelding til dem. Tilbakemeldingen vi har fått fra både næringsliv og de vi har kontakt med, både sponsorer og alt mulig, er veldig positiv til å være med å få til et skikkelig arrangement neste år, sa Gunnar Smedberg avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Gunnar Smedberg her:

Nøkkelord

ANNONSE