Nea Radio

Ulvesaken:

Greni støtter ungdomspartiet

Foto: Nils Kåre Nesvold

Senterungdommen vil fjerne ulven fra den norske faunaen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mange har fått med seg senterungdommens utspill der de tar til orde for nullvisjon av ulv. De ønsker rett og slett å fjerne ulven fra den norske faunaen.

På organisasjonens nettsider skrever de at Senterungdommen ønsker en effektiv og omfattende forvaltning av rovdyr i Norge.

– Rovdyrstammen skal forvaltes etter lokale behov og interesser. Senterungdommen går inn for en nullvisjon for ulv i Norge da bestanden er høy internasjonalt og de negative ringvirkningene av ulv i Norge er betydelige.

Støtter ungdommen

Hvordan stiller moderpartiet, Senterpartiet, seg til dette spørsmålet?

Stortingsrepresentant Heidi Greni støtter utspillet fra ungdommen og sier hun er overrasket over de sterke reaksjonene som har kommet.

– Dette har jo vært Senterpartiets politikk i mange år. Det har jo også vært Senterungdommens politikk i mange år, så de plutselige reaksjonene her, synes jeg er litt merkelig, sier hun.

Hun tror egentlig det ikke er så mange som reagerer på utspillet.

– Jeg tror ikke det er så mange, men de som reagerer, reagerer utrolig sterkt for det er jo veldig polarisering i denne debatten. Jeg tror nok de som kjenner disse problemene på kroppen og lever med disse utfordringene hver dag, setter pris på det. Og så er det noen som ikke skjønner at dette er en kjempestor utfordring, og noen som ikke skjønner forskjellen på ulv og de andre rovdyrene, sier Greni.

– Regjeringen gjør ikke jobben sin

Hun mener den største utfordringen er regjeringens ønske om mye større bestandsmål for ulv enn det som er vedtatt av Stortinget.

– Det er jo vedtatt 4 - 6 ynglinger i Norge, og den praksisen som regjeringa har lagt seg på, er jo at de skal ha bestanden skyhøyt over det Stortinget har vedtatt. Det er jo klart at dette er utrolig konfliktskapende. De gjør rett og slett ikke jobben sin, sier hun og mener ulven i Norge er den finsk-russisk ulven som har reetablert seg her.

– Det er ikke den gamle norske ulven som ble utrydder og var borte i mange år, sier hun og mener vi nå må ta debatten om vi ønsker den finsk-russiske ulven her.

Greni trekker også frem andre nye dyrearter som mårhund og villsvin.

– Vi har jo bestemt at mårhund og villsvin ikke skal etablere seg her og disse skal skytes så snart de kommer over grensa, sier hun om mener det ikke er noe nytt i det å diskutere hvilke arter vi skal ha i Norge.

Hør intervju med Heidi Greni her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...