ANNONSE
Annonse
Nea Radio

– Måten lokaldemokratiet blir kneblet på, synes jeg er uakseptabelt

Greni er provosert av Elvestuens svar

Hun lurer på om det eksisterer egne regler for Holtålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2019 kl 23:11

ANNONSE
Annonse

Heidi Greni stilte før helga spørsmål til kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland (H) om Fylkesmannens stenging av Gauldalsløypa.

Spørsmålet ble videresendt til klima- og miljøminister Ola Elvestuen, som konkluderte med at det ikke blir anledning å åpne Gauldalsløypa kommende vinter, i påvente av utredning av det ornotoligiske mangfoldet langs deler av traseén.

Egne regler for Holtålen

Greni sier til Nea Radio søndag kveld at hun er overrasket over Elvestuens svar og hun sier hun blir provosert over at det ser ut som om det eksisterer egne regler for Holtålen når det gjelder skuterløyper.

– Det ser ut som om det stilles andre krav til Holtålen enn til nabokommunene som har fått på plass slike løyper. Det kommer jeg ikke til å akseptere, sier hun og mener det ikke foreligger krav om ornotologisk kartlegging andre steder enn langs Gauldalsløypa.

Arrogant av statsråden

Hun sier kommunen har bedt om dialog med Fylkesmannen og Greni håper at man da kommer fram til en løsning, slik at dette ikke sparker beina unna på de næringsdrivende som har startet opp.

Hun synes det er arrogant av Elvestuen når han sier i sitt svar at dette er helt uinteressant for næringslivet da løypa kun har eksistert i ett år og at det sikkert ikke er noen som har tatt det for gitt at dette skulle fortsette.

Greni sier hun kommer til å fortsette å legge press på denne saken, både som lokalpolitiker og stortingspolitiker.

Regjeringa lovet mindre overkjøring av lokale vedtak

– Regjeringa har lenge snakket om at de i langt større grad vil respektere kommunestyrevedtak. Det snakket de om i valgkampen og så skjer dette her. Vi har flere eksempler i Holtålen på total overkjøring som jeg mener er helt uakseptable, sier hun og sikter til Fylkesmannen oppheving av lokalpolitiske vedtak om gjenoppbygging av hytte og bruk av elektrisk båtmotor på mindre sjøer.

– Måten lokaldemokratiet blir kneblet på, synes jeg er uakseptabelt, sier hun.

Fylkesmannen opphevet vedtaket om Gauldalsløypa etter klage fra blant annet en del hytteeiere. På spørsmål om hva denne saken gjør med Ålen og Holtålen, sier hun:

– Det er fryktelig synd om noen få skal klare å ødelegge den optimismen og positivismen dette har ført med seg.

Hør intervju med Heidi Greni her:

Nøkkelord

ANNONSE