Nea Radio

Nea Radio

Grautfest med vri

Vri: I år byr den populære gruatfesten på Karlslyst i Malvik på et helt nytt skuespill og øvingen foregår for fullt. På bildet: Rakel Sivertsen, Eva Normann og Anges Omenås. Foto: Anne Gundersen

Det nærmer seg jul og dermed også Grautfest på Karlslyst i Hommelvik. I år gjør man imidlertid en vri og presenterer et helt nytt skuespill!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2017 kl 15:12

Det er mange som ikke kan tenke seg jul uten en tur til praktgården Karlslyst og grautfesten som arrangeres av Hommelvik juniorkorps.

– Jeg tror det er 14. eller 15. gangen grautfesten arrangeres og det blir liksom ikke jul uten, sier leder i Hommelvik juniorkorps, Agnes Omenås.

– I år bestemte vi oss for at vi trengte en fornying, sier Omenås om arrangementet som drives på frivillig basis av foreldre og unger i korpset.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Tekstforfatter

Rakel Sivertsen er en av korpsforeldrene og som Malvik`s mest profilerte revyartister ble det naturlig at nettopp hun skrev det nye manuset.

– Det handler om å være redd for forandringer. Om nissen som både frykter at gamle tradisjoner endres og som også føler seg litt for gammel for det meste, smiler hun.

– Nå er manuset ferdig og vi begynner øvingene, så får vi se om det må gjøres noen endringer før vi er helt klare.

Nissekone

Eva Normann spiller i korpset og har, som så mange andre av korpsmedlemmene, vært med å bidra til oppsetningen i mange år. I år spiller hun nissekone.

– Vi er mange som omtrent vokser opp i dette skuespillet, sier hun og forteller at hun begynte som smånisse og nå altså har en av hovedrollene.

Julemesse

I tillegg til skuespillet, er det også mye fint å få kjøpt under grautfesten.

– Vi har også en julemesse, hvor blant annet foreldre og ungdommer selger det de har laget selv, sier Agnes Omenås. – Så i tillegg til julestemningen er det også mulig å få kjøpt unike og flotte julegaver på Karlslyst.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...