ANNONSE
Annonse
Nea Radio

MDGs landsmøte:

Gratis tannlege for alle på sikt

Tommy Reinås er gruppeleder for MDG Trøndelag. Foto: Trøndelag MDG:

Trøndelag fikk gjennomslag for at MDG i sitt nye partiprogram tar til orde for at tannhelse skal være gratis og en del av vår velferdsstat på sikt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2021 kl 17:15

ANNONSE
Annonse

Vedtaket lyder som følger:

Gi flere grupper billigere tannhelsetjenester, for på sikt å gjøre tannlegebehandling til en gratis og universell velferdsordning.

Den norske velferdsstaten kjennetegnes ved universelle velferdsrettigheter, noe som innebærer at alle har lik rett til velferdsgoder. Når den norsk modellen - eller den norske velferdsstaten ble bygd - var ikke Norge et rikt land. Men vi var enige om å bygge et samfunn - med små forskjeller - og med et sikkerhetsnett for alle. Det har man lyktes med.

Ikke ferdig

Men velferdsstaten er ikke ferdigbygd - om man tror det. Det er fortsatt hull som må tettes. Hull som skaper klasseskiller - og uverdige liv for de som ikke har mest.

Vi kan ikke være uenige i at våre tenner er en del av kroppen - nå må MDG vise vei - og ta til orde for at tannhelse - er like viktig som annen helse. Derfor - grønne venner - la oss nå være solidariske med alle mennesker - la oss nå tette dette gapet som skaper klasseskille - la oss nå endelig slå fast at tennene er en del av kroppen - og folks helse.

Nøkkelord

ANNONSE