ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sjøberg føler seg truet til å holde munn:

Granby AS ber ham beklage utspill

Åsmund Sjøberg opplever brevet fra Granby AS som en trussel. Foto: Åsmund Sjøberg/arkiv.

I et brev fra Granby AS til Åsmund Sjøberg sier Ola Morten Eidem at de vil vurdere ytterligere tiltak mot Sjøberg hvis han ikke trekker tilbake påstanden om at Granby AS har fått hjelp fra kommunen med å sikre seg hytteområder og boligområder. Det opplever Sjøberg som en trussel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2022 kl 12:24

ANNONSE
Annonse

– Da har vi fått bekreftet hvordan personer i Granby AS håndterer kritikk. Jeg finner det totalt uakseptabelt at de kommer med trusler om ytterligere tiltak for å få en lokalpolitiker til å holde munn, sier Sjøberg i en kommentar til Nea Radio.

Sjøberg delte brevet på sin Facebook-konto tidligere i dag. Brevet ble skrevet den 14. mars, altså før Sjøberg sin kritikk av det han sier er en ukultur i Selbu som kom frem på fredag.

– Med mindre du kan dokumentere din påstand, eventuelt offentlig trekker påstanden tilbake, vil Granby vurdere ytterligere tiltak, sier Ola Morten Eidem daglig leder i Granby AS i brevet.

Påstanden om at Granby AS har fått hjelp av kommunen med å sikre seg hytteområder og boligområder som det vises til i brevet, ble fremsatt av Sjøberg i Selbyggen den 11. februar og i kommunestyremøtet den 14. februar.

– Jeg er sterkt bekymret over at et selskap som opptrer slik er det samme selskapet som har påtatt seg rollen med å utvikle bygda. Her blir det ikke mye rom for innspill fremover, forstår jeg. Dette bare føyer seg inn i rekken av eksempler av hvordan maktpersoner i Selbu håndterer kritikk. Men meg klarer de ikke å stilne, sier Sjøberg videre.

Daglig leder i Granby AS Ola Morten Eidem sier til Nea Radio at han ikke har noen kommentar utover det som står i brevet.

Brevet i sin helhet fra Ola Morten Eidem og Granby AS. Foto: Åsmund Sjøberg.

Nøkkelord

ANNONSE