Nea Radio

Godtar ikke rasering av grenda i Hommelvik

Leder i MDG Malvik, Knut Svisdahl, skriver i et debattinnlegg at MDG på ingen måte godtar at deler av Hommelvik blir rasert på grunn av at nye E6 skal bygges. (Illustrasjonsbilde) Foto: Tor Helge Hanssen/Illustrasjonsbilde

– Uaktuelt for MDG å godta at deler av grenda i Hommelvik blir rasert fordi Nye Veier synes det er flott å kunne kjøre i 110 gjennom Malvik, skriver leder i MDG Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

MDG har vært imot utvidelse av motorveien fra dag én, og det har vi markert både i kommunestyret og i avisartikler da temaet var oppe til behandling. Dessverre ble utvidelsen vedtatt, og tidlig i saken var tunnel en aktuell løsning. Denne løsningen ble forlatt, fordi her skulle det bli 110-sone og rette fartslinjer. Det var også dyrere med tunnel.

Nye Veier mener det er billigere å rive hus og rasere gårdsbruk enn å bygge tunnel. Tunnelen står vel i hundre år, men hjem, hus og dyrkamark vil være borte for alltid. Og dette tapet, pluss tapet i kroner og øre, kan aldri verdsettes opp i mot merkostnadene for en eventuell tunnel.

Det var dette vi frykta, da MDG argumenterte mot utvidelsen av E6. Alt som ville komme opp som konfliktområder etter at den var vedtatt. Traséen som ikke var lagt. Uklarhet vedrørende plassering av veikryss. Nye areal med dyrkamark som kan forsvinne, fordi Nye Veier kommer med “gode” ideer. Og ikke minst har vi påpekt innbyggernes svært begrensede muligheter for å komme seg uhindret fra sjøsiden, over eller under motorveien, og opp til marka.

Nå er vi der! Innbyggere som ikke vil flytte fra det de nylig har bygget, eller fra gård og grunn som andre har levd med i generasjoner. De lever i usikkerhet, og framtida er plutselig satt på vent. Dette kan vi ikke la være å bry oss om.

Folk skal vite hvor Miljøpartiet De Grønne står i denne konflikten, når saken kommer opp i kommunestyret. Derfor sier vi fra allerede nå. Blir det nødvendig, mobiliserer vi til aksjoner den dagen det blir aktuelt.

Miljøpartiet De Grønne Malvik
Knut Svisdahl Leder

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...