Nea Radio

Godt fornøyd med Olsokdagene

Samtale: Anne Grosvold og Else Kåss Furuseth i samtale i Borggården på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Foto: Anne Gundersen

41.000 besøkte årets Olsokdagene på Stiklestad. 10.000 så Spelet om Heilag Olav. Det er en nedgang på 1000 fra 2018.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Direktør Anne Marit Mevassvik er godt fornøyd med gjennomføringen av de første olsokdagene med henne i direktørstolen, men hun skulle svært gjerne sett at flere hadde besøkt selve spelet. Hun poengterer likevel at Olsokdagene på Stiklestad 2019 har vært en vellykket festival.

Begeistret spelpublikum

– Vårt inntrykk er at vi har hatt fornøyde gjester gjennom hele uka. Vi har fått gode tilbakemeldinger på både konserter, talerstolprogrammet og spelet, både fra publikum og presse. Spesielt årets versjon av Spelet om Heilag Olav har fått gode kritikker, og skapt begeistring hos publikum.

Regissør Peer Perez Øian er også godt fornøyd med sitt første spel

– Jeg synes det har gått over all forventning. Prosessen og prøveperioden har vært utfordrende, men inspirerende. Det jeg er mest fornøyd med er hvordan det har fungert å løfte frem Gamal-Jostein som fortelleren og hvordan dette har bidratt til å styrke frelse-tematikken i stykket, forteller Øian.

Ungt og variert publikum

Olsokdagene har bydd på en rekke høydepunkt. Anne Marit Mevassvik trekker frem talerstolprogrammet med Else Kåss Furuseth i spissen, årets olsokutstilling, to fullsatte kirkekonserter, konserten med årets medspiller Vetle Røsten Granås, Ungdommens Talerstol, Kongebryllupet og årets utgave av spelet som sine høydepunkt. I tillegg er hun svært glad for at programmet har nådd ut til nye målgrupper.

– Det er kjempegledelig at vi har nådd et av våre viktigste mål i løpet av årets arrangement, med å nå et yngre og mer variert publikum. Det var et viktig mål for meg. Både talerstolprogrammet og olsokutstillingen hadde et yngre publikum enn tidligere, og Ungdommens Talerstol ble i år veldig godt tydeliggjort både gjennom utstillingen på området, og med involvering av dyktige og engasjerte ungdommer både før og undervegs i festivalen.

Anne Marit Mevassvik (direktør Stiklestad Nasjonale Kultursenter) og årets olsokkunstner Ståle Gerhardsen. Foto: Jo Kristian Kvernland, Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Været skapte utfordringer

Ei hel uke med hetebølge har gitt utfordringer for arrangøren, men Mevassvik berømmer de frivillige og ansatte som har gjort en kjempejobb under svært krevende og varme forhold.

– Ansatte og frivillige har gjort en helt fantastisk innsats for å gi vårt publikum gode dager på Stiklestad. Den innsatsen de legger ned, selv om det bokstavelig talt koker rundt dem, er helt utrolig. Uten dyktige ansatte og frivillige hadde vi ikke kunne arrangert et så godt arrangement, sier Mevassvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...