Annonse
Nea Radio

Kommer flere avganger:

– Gode nyheter for Midt-Norge

Administrerende direktør i SJ Norge Rikke Lind kommer med gode nyheter til trønderne. Foto: SJ Norge.

11. desember er det tid for den årlige ruteendringen for alle tog i Norge, og fra denne datoen kommer SJ Norge med gode nyheter på flere av sine strekninger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2022 kl 11:42

Annonse

– Den første gode nyheten er at det blir enda en avgang hver vei på Dovrebanen mellom Trondheim S og Oslo S mandag til fredag, sier administrerende direktør i SJ Norge Rikke Lind i en pressemelding.

Da SJ Norge tok over trafikkpakke 2 fra Vy 8. juni 2020, var det fire avganger hver vei mellom Trondheim S og Oslo S.

– Dette økte vi til fem avganger hver vei i desember i fjor, og nå altså til seks avganger, forteller hun.

De nye avgangene vil ha følgende rutetider:

Fra Trondheim S kl. 05:54 til Oslo S kl. 12:48
Fra Oslo S kl. 10:02 til Trondheim S kl. 17:40

– Fra 11. desember vil også alle Dovrebanens tog mellom Trondheim S og Oslo S stoppe på Kvitfjell stasjon. Kvitfjell stasjon ligger i foten av alpinbakken, og dette har vært et ønske fra lokale reiselivsaktører som vi er svært glade for å kunne imøtekomme, kan Rikke Lind fortelle.


Trønderbanen og Rørosbanen

Fra 11. desember vil de nye togsettene type 76 kjøre på Trønderbanen. Sammenlignet med de gamle togene av type 92 er disse nye togene en ny verden for de reisende. De bimodale togene, som omtales som type 76, er de første av sitt slag i Norge. Denne togtypen er konstruert som et elektrisk tog, men har mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift når de trafikkerer ikke-elektrifiserte strekninger.

– Dette har både våre kunder og våre medarbeidere om bord i togene ventet på i mange år, så det er en sann glede å endelig se alle de nye togsettene ute i trafikk, sier Lind.

På Trønderbanen blir det også er ny avgang fra Trondheim S til Steinkjer mandag til fredag. Det er dagens avgang fra Lundamo kl. 21:33 til Trondheim S kl. 22:15 som vil kjøre videre nordover med ankomst Steinkjer kl. 00:20.

– Våre reisende på Trønderbanen har etterspurt denne avgangen slik at det blir timesavganger mellom Trondheim S og Steinkjer også på kveldstid, og nå kommer dette endelig på plass, forteller Rikke Lind.

Direktetog

Fra 11. desember vil vi kjøre de nye togsettene fast mellom Trondheim – Røros – Hamar på Rørosbanen, og mandag – fredag i perioden 2. mai til 1. september vil vi kjøre de nye togene gjennomgående mellom Trondheim - Røros - Hamar - Oslo S.

–  For alle som reiser til og fra Oslo med Rørosbanens tog har det lenge vært et ønske om å slippe bytte av tog på Hamar, vi kjører derfor direktetog i perioden 2. mai til 1. september. Er interessen stor for å reise med disse direktetogene, vil vi se på mulighetene for at dette blir faste avganger hele året, avslutter Rikke Lind.

Nøkkelord