Nea Radio

- Gode helsetjenester eller kutt i eiendomsskatt?

KLARE TIL VALGKAMP: Fra venstre varaordførerkandidat Tove Hegseth med Henning på skuldrene, Ann Elisabeth Hansvold, Dag Knudsen og Jan Arild Sivertsgård. Foto: Per Magne Moan

- Holtålen Arbeiderparti er opptatt av gode helsetjenester og et godt utbygd tjenestetilbud til kommunens innbyggere, skriver Tove Hegseth, varaordførerkandidat for Holtålen AP i dette leserinnlegget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Holtålen Arbeiderparti er opptatt av gode helsetjenester og et godt utbygd tjenestetilbud til kommunens innbyggere. I en kommune med økende antall eldre, må helsetilbudet tilpasses brukernes behov og funksjonalitet. For ungdom er det samfunnets krav og forventninger som øker behovet for gode tjenester i nærmiljøet.

Eiendomsskatt?

Vi har lagt merke til at pensjonistpartiet går til valg med å fjerne eiendomsskatten. Eiendomsskatten utgjør ca 7,5 mill. i året, dvs 30 mill. i løpet av perioden 2019-2023. Foreløpig har det ikke kommet noen konkrete tiltak som skal dekke opp for disse millionene. Det skrives at «man ikke tar i bruk fond eller andres penger til drift av kommunen» (sitat David Engan, Arb. Rett 24.06.19). Hvor skal man hente 30 millioner?

Ifølge omsorgsplanen 2018-2026 for Holtålen kommune vil antall eldre i aldersgruppen 80-89 år øke med 86 personer de neste 9 år. I 2028 kan vi forvente å ha 214 personer over 80 år, og man antar at 20-25% av disse vil ha behov for heldøgnsplasser. I tillegg til økt antall eldre vil flere arbeidsoppgaver bli flyttet fra sykehusene til kommunene.

Hvem skal passe på faren din når det ikke er sykehjemsplasser eller ansatte nok til å ta vare på ham?
Hvem skal se til moren din når hjemmetjenesten ikke har kapasitet til å utføre tilsyn, passe på at hun får i seg mat, se til helsetilstanden hennes?

I et samfunn som stiller stadig høyere krav og forventninger til ungdommene, er det økende behov for et tilbud om helsestasjon for ungdom som er åpen på ettermiddag/kveldstid. For med et dårlig tjenestetilbud; Hvem skal datteren din snakke med når hverdagens krav og forventninger blir for mye å håndtere?

Holtålen Arbeiderparti vil:

at alle innbyggere skal gis gode helsetjenester
følge opp den nylig vedtatte omsorgsplanen
at det skal opprettes helsestasjon for ungdom og det må finnes gode tilbud innen psykisk helsearbeid
jobbe for at det fortsatt skal være lege- og tannlegekontor i Ålen
at vårt lokalsykehus skal være St. Olavs Hospital, og Røros IMA skal være et fullverdig tilbud
at mat som leveres i tilknytting til helse- og omsorgstjenester skal være god og næringsrik

Holtålen AP går til valg med fokus på gode tjenester framfor kutt i eiendomsskatten.

Tove Hegseth, varaordførerkandidat Holtålen AP

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...