Nea Radio

Glem BBC og MSN, Rosenborg har JBL

Rini Coolen fikk en klapp på skuldra av Eggen etter kampen. Foto: Per-Erik Ofstad

Rosenborg vant 3-1 på Lerkendal mot Shkendija etter fantastisk angrepsspill i første omgang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rosenborg taklet favorittstempelet mot Shkendija godt, og var mer elller mindre klare for gruppespillet i 76 minutter.

Resultat: 3-1 (3-0)
Målscorere: Jebali, Bendtner, Levi, Junior
Kveldens Variant: En uvanlig snakkesalig Nils Arne Eggen stjal all oppmerksomheten i pressesonen etter kampen. En fornøyd Eggen var derimot livredd for å bli sitert på noe som helst etter kampen, og forlangte at ingen mikrofoner var fremme.

Årets scoring på Lerkendal?

10 minutter ut i kampen presenterer nysigneringen Jebali seg for hjemmepublikummet. Tuniseren får ballen av Bendtner utenfor sekstenmeteren og chipper ballen i en nydelig bue over keeper som står ute på femmeteren. Scoringen er så grov at den ikke burde vises på betalingskanal før etter midnatt. Et rungende "wow" ble hørt på Lerkendal i det reprisen gikk på storskjermen. Her har Rosenborg hentet en spiller med selvtillit og x-factor. Spilleren som av mange kritikere ble stemplet som et panikkjøp virket altså å ha noe på en fotballbane å gjøre.

Magisk førsteomgang

Kun fem minutter etter perlescoringen doblet hjemmelaget ledelsen. Et flott oppbygd angrep endte ute hos Levi som driblet seg ned til dødlinja og la inn til Bendtner som var suveren i hodeduellen. Like før slutten av omgangen avgjorde Rosenborg langt på veg oppgjøret ved å sette inn 3-0. Scoringen kom etter en nydelig kontring hvor Rosenborg klarte å spille seg til overtall fire mot tre. Bendtner var playmaker, Meling kom på overlapp, Levi satte ballen i mål bak en utspilt Zahov. Ryktene skal ha det til at angrepet var så pent at en kar fra Orkdal kostet på seg en ekstra sukkerbit til kaffen i pausen. De makedonske gjestene må takke seg selv for mye av den grusomme førsteomgangen. Det var unektelig noe naivt over laget som gikk offensivt ut i en 3-4-1-2 formasjon.

Det må sies å være skuffende at i underkant av 9000 overvar en av sesongens viktigste kamper på Lerkendal. Sent kamptidspunkt og kresne trøndere må nok ta mye av skylden for det svake oppmøtet. Foto: Per-Erik Ofstad

Leken trio i front

Real Madrid hadde BBC, Barcelona hadde MSN, på torsdag kunne det virke som om Jebali, Bendtner og Levi som sammen utgjør JBL kan bli en dynamisk trio på topp for RBK. På spørsmål om JBL er den nye superrekka på topp for hvittrøyene svarte Levi følgende. -JBL ja, den var god. Den kjøper jeg. Det er det nye. Videre kunne Levi fortelle at Jebali er en spiller som fortsatt har mye på lager. - Jebali er en god spiller, jeg er veldig misunnelig på mye av det han kan gjøre med ballen. Så, det er en veldig god spiller som trønderne kommer til å nyte å se på banen.

Cirkus Bendtner

Bendtner viste denne kampen hvorfor han må spille som spiss, og ikke som kant. Han var overlegen inne i sekstenmeteren. Han fungerte både som playmaker og oppspillspunkt. Ikke minst leverte han målpoeng. Han hadde assisten til Jebali, scorte selv minutter senere og var nest-sist på Levis scoring.

Bortemål skapte håp for Shkendija

Oppgjøret så langt på veg ut til å være avgjort helt til det 76. minutt. Da øynet bortelaget nytt håp etter en helt vital scoring fra Stenho Junior. Junior fikk skyte upresset fra 20 meter og hamret ballen forbi Hansen. Scoringen gjør at returoppgjøret blir langt mer åpent enn Coolen kanskje håpet på etter halvspilt kamp. Rosenborg er solide favoritter til å ta seg videre til gruppespillet, men de vet samtidig at Shkendija berger med kun 2-0 i returoppgjøret.

Levi etter playoff-kampen mot Shkendija

Jebali forteller om sin hjemmedebut.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...