Nea Radio

Bergstadkoret:

Skal synge med Chris Medina i Røros kirke

SPENNENDE HØST: Styreleder i Bergstadkoret, Bodil Moseng (til venstre) og dirigent Berit Konstad Graftås gleder seg til både Aursunden Rundt og ikke minst førjulskonsert i Bergstadens Ziir sammen med verdensstjernen Chris Medina. Foto: Per Magne Moan

Men først er det turne rundt Aursunden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2020 kl 22:38

Det er godt over halvåret siden forrige gang Bergstadkoret hadde konsert. Årsaken til det er selvsagt Coronaviruset, som rammet så og si alt av kulturell aktivitet i mars og som siden har lagt strenge restriksjoner på aktiviteter der folk samles.

Etter noen uker med stillstans i vår - det vil si ingen fellesøvinger, så var koret forholdsvis tidlig i gang igjen med øvinger. Først i små grupper på fire og fire og etter hvert som samfunnet åpnet opp igjen, i større grupper.

Det sier dirigent Berik Konstad Graftås, som innrømmer at de også forsøkte seg på fellesøving på internett, uten at hun vil kalle det videre suksess.

Aursunden Rundt

Nå er snart konsertpausen over, for lørdag formiddag legger koret ut på en aldri så liten turné. Ferden går rundt Aursunden, med stans og konserter på Glåmos, Kalsa og Brekken. Men før de legger ut på reisen, så er det konsert i ærverdige Sangerhuset.

Dette er også øvingslokalet for Bergstadkoret.

Miniturneen kommer som et lite plaster på såret for det som egentlig skulle være høstens høydepunkt for koret, nemlig tur til den irske hovedstaden Dublin.

Men Irland er et av landene som for tiden er merket rødt av coronafagfolk, og dermed var det bare å avlyse hele greia.

Førjulskonsert

Dette er ikke det eneste som skjer i Bergstadkorets sfære denne høsten.

I begynnelsen av desember har de konsert i Røros Kirke der de har fått med seg Chris Medina, kjent fra blant annet American Idol.

Medina, som opprinnelig kommer fra Chicago, er i dag bosatt i Oslo og har også deltatt i flere musikkprogram på fjernsyn, blant annet norske Melodi Grand Prix.

8. desember er han og Bergstadkoret å oppleve i Ziiren.

Stabil kjerne

Bergstadkoret er et blandakor der ikke bare stemmer er blandet, men også musikkutvalget.

– Vi synger alt fra folketoner til Händelsson og trives godt med det. Så godt at grunnkjernen i koret har vært med de siste 25 år og har ikke tenkt å gi seg med det første heller, skriver koret på sine nettsider.

Hør intervju med styreleder Bodil Moseng og dirigent Berit Konstad Graftås her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...