Annonse
Nea Radio

Bergstadkoret:

Skal synge med Chris Medina i Røros kirke

SPENNENDE HØST: Styreleder i Bergstadkoret, Bodil Moseng (til venstre) og dirigent Berit Konstad Graftås gleder seg til både Aursunden Rundt og ikke minst førjulskonsert i Bergstadens Ziir sammen med verdensstjernen Chris Medina. Foto: Per Magne Moan

Men først er det turne rundt Aursunden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2020 kl 22:38

Annonse

Det er godt over halvåret siden forrige gang Bergstadkoret hadde konsert. Årsaken til det er selvsagt Coronaviruset, som rammet så og si alt av kulturell aktivitet i mars og som siden har lagt strenge restriksjoner på aktiviteter der folk samles.

Etter noen uker med stillstans i vår - det vil si ingen fellesøvinger, så var koret forholdsvis tidlig i gang igjen med øvinger. Først i små grupper på fire og fire og etter hvert som samfunnet åpnet opp igjen, i større grupper.

Det sier dirigent Berik Konstad Graftås, som innrømmer at de også forsøkte seg på fellesøving på internett, uten at hun vil kalle det videre suksess.

Aursunden Rundt

Nå er snart konsertpausen over, for lørdag formiddag legger koret ut på en aldri så liten turné. Ferden går rundt Aursunden, med stans og konserter på Glåmos, Kalsa og Brekken. Men før de legger ut på reisen, så er det konsert i ærverdige Sangerhuset.

Dette er også øvingslokalet for Bergstadkoret.

Miniturneen kommer som et lite plaster på såret for det som egentlig skulle være høstens høydepunkt for koret, nemlig tur til den irske hovedstaden Dublin.

Men Irland er et av landene som for tiden er merket rødt av coronafagfolk, og dermed var det bare å avlyse hele greia.

Førjulskonsert

Dette er ikke det eneste som skjer i Bergstadkorets sfære denne høsten.

I begynnelsen av desember har de konsert i Røros Kirke der de har fått med seg Chris Medina, kjent fra blant annet American Idol.

Medina, som opprinnelig kommer fra Chicago, er i dag bosatt i Oslo og har også deltatt i flere musikkprogram på fjernsyn, blant annet norske Melodi Grand Prix.

8. desember er han og Bergstadkoret å oppleve i Ziiren.

Stabil kjerne

Bergstadkoret er et blandakor der ikke bare stemmer er blandet, men også musikkutvalget.

– Vi synger alt fra folketoner til Händelsson og trives godt med det. Så godt at grunnkjernen i koret har vært med de siste 25 år og har ikke tenkt å gi seg med det første heller, skriver koret på sine nettsider.

Hør intervju med styreleder Bodil Moseng og dirigent Berit Konstad Graftås her:

Annonse