Nea Radio

Næringslivet i Stjørdal:

– Glad for lettelsene

Glad for oppmykning: Leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus, er særlig bekymret for restaurantbransjen. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

En krevende situasjon har blitt litt lettere, i følge leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter Stjørdal kommunes pressekonferanse mandag, er leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus, lettet.

– Dette er en krevende situasjon, særlig for enkelte bransjer, sier Uthus og sikter i særdeleshet til restaurantbransjen.

I Stjørdal er denne delen av næringslivet i stor grad bestående av små bedrifter.

– Disse bedriftene er også arbeidsplassen til mange unge mennesker. Det er klart at det er vanskelig for både eiere og ansatte når nedstenginger varer i ukesvis.

Ikke registrert smitte

– Disse bedriftene er også viktige sosiale knutepunkter som mange setter pris på. Det er også viktig når situasjonen er som den er, mener han.

Det har ikke vært registrert smitte ved spisesteder i Stjørdal.

– Her jobbes det veldig godt med smittevernstilltak. Man holder avstand og er nøye med renhold. Er det et mål næringslivet har, så er det å forhindre smitte, slik at de kan holde åpent.

Sjenkestopp

Stjørdal kommune gikk inn for å åpne for alkoholservering fram til klokka 22.00. Dette ble det ikke noe av, da regjeringen fortsatte tiltaket om total sjenkestopp i hele landet.

– Likevel er det svært viktig at disse bedriftene får holde åpent. Det å kunne kjøpe seg en vaffel og en kopp kaffe i godt selskap er en stor del av det sosiale livet for mange, mener Uthus.

Konkursfrykt

Både sentrale og lokale myndigheter er tydelige på at vi ikke er ute av faresonen enda og at vi kommer til å oppleve vekslende tiltak i lang tid framover.

– Vi har tall som viser at redselen for konkurs og permitteringer er konstant, sier Uthus.

– Den delen av næringslivet som har hatt det tungt tidligere, opplever situasjonen som enda mer krevende nå. Vi har stått i dette i snart et år og vi vet at jo lengre tid dette tar, jo større økonomiske konsekvenser vil det få.

Men alt er ikke bare dårlige nyheter.

– Store deler av næringslivet klarer seg fortsatt godt. Det er krevende, men jeg tror vi skal komme i mål på en god måte til slutt, sier Jon Uthus.

Hør intervjuet med Jon Uthus i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...