Nea Radio

Glad for at asfalteringen av rullebanen utsettes

Foto: Marit Langseth

Avinor utsetter asfalteringen av rullebanen på Røros lufthavn, og det er reiselivssjef Tove Martens glad for.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det synes jeg er positivt. Det betyr at vi får et par år på oss på å undersøke om vi får til noe chartertrafikk og kanskje får litt mer trykk på konferansemarkedet, sier reiselivssjef i Røros Destinasjon, Tove Martens.

I stedet for å legge ny asfalt på rullebanen på Røros lufthavn, vil Avinor gjøre nødvendig vedlikeholdsarbeid i sommer, slik at asfalteringen ikke trenger å skje før om noen år.

På den måten gir Avinor lokalt næringsliv og reiseliv mulighet til å jobbe med ruteutvikling til og fra regionen, før de bestemmer hvor lang rullebanen skal være.

– Vi hadde et møte med Avinor i mars og da var de veldig klare på at spesielt reiselivet i regionen må gjøre et stykke arbeid for at de skal se at det er verdt investeringen, sier Martens.

Les også: Utsetter asfalteringen av rullebanen på Røros lufthavn

Håper hele regionen blir med på arbeidet

Martens håper nå hele reiselivsnæringen i regionen kobler seg på arbeidet med å få beholde eller forlenge lengden på rullebanen.

– Er det vilje i regionen til å få det til?

– Det tror jeg, men jeg skal være ærlig på at jeg ikke har fått så mye respons hittil. Men nå har vi en jobb foran oss med tanke på å oppsøke de ulike aktørene som blir medvirkende i dette, sier Martens.

Les også: Bekymret for kortere rullebane på Røros Lufthavn

–Frøet er sådd

Røros Destinasjon har allerede tatt opp teamet med ulike aktører under Norwegian Travel Workshop i Stavanger forrige uke.

– Dette var noe vi tok opp, blant annet i møte med Widerøe, for de nye, større flyene til Widerøe kan ikke lande på dagens bane. Og vi har snakket med ulike turoperatører og nevnt muligheten for chartertrafikk for dem, så frøet er sådd der ute i markedet, sier Martens.

Hør intervjuet med Tove Martens her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...