Nea Radio

Gjør grep for å redusere plastforbruket

Gerd Lysholm, ved Coop Marked Tydal. Foto: Coop Midt-Norge

Coop lanserer et nytt grep for å bidra til redusert plastforbruk. Fra denne uken deles de ut gratis handlenett til sine medlemmer samtidig som at Coop introduserer gjenbruksbonus. På den måten håper Coop at handlenettene faktisk blir brukt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Coop lanserer et nytt grep for å bidra til redusert plastforbruk. Fra denne uken deles de ut gratis handlenett til sine medlemmer samtidig som at Coop introduserer gjenbruksbonus. På den måten håper Coop at handlenettene faktisk blir brukt.

- I Coop er vi opptatt av reelle miljøtiltak. Sannsynligvis ligger det flere tusen nokså ubrukte handlenett i skuffer og skap rundt om i landet. Vi ønsker at de nye handlenettene som kommer denne uken, skal bli brukt, og gir derfor medlemmene 1 krone i gjenbruksbonus når de gjenbruker nettene, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

I første omgang vil gjenbruksbonusen gjelde ut september, men om den blir en suksess kan bonusen bli permanent. Handlenettet får to strekkoder; en for kjøp, og en for gjenbruk. På den måten kan kundene få bonus også i selvskanningskassene. Handlenettene kan brukes i alle Coops butikker.

- I tråd med Coops emballasjestrategi er handlenettene fremstilt av fornybare råvarer. Plasten er laget av sukkerrør, og er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt, sier Vik-Mo.

- Bærekraft har en naturlig og sentral plass i Coop. Vi er eid av kundene og har et ansvar for å ta våre medlemmers bekymringer rundt plastforbruk på alvor. I vår satte vi gang en landsomfattende ryddeaksjon, og vi jobber kontinuerlig med å optimalisere emballasje og redusert plastbruk, sier Vik-Mo.

Fakta:

-1 krone gjenbruksbonus ved bruk av handlenettet ut september.

-Coop-medlemmer vil motta en kupong på gratis handlenett i Coop medlemsapp eller på Min Side.

-Fra 1. januar 2019 må alle butikker i Norge ta betalt for plastposer.

-Coop er en av stifterne av Handelens Miljøfond. Fra 15. august i år går 50 øre fra hver solgte plastpose til fondet som skal dele ut midler til miljøtiltak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...