Annonse
Nea Radio

FIAS

Gjenvinningsstasjonen straks klar for å bli tatt i bruk

NYTT BYGG: Like før dørene åpnes for det nye gjenvinningsanlegget i Havsjøveien. Foto: Anita Sivertsgård

FIAS sin nye gjenvinningsstasjon på industrifeltet Havsjøveien ved Røros er snart klar til å ta imot publikum. Denne uka overtok FIAS anlegget fra totalentreprenør Kjellmark.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2019 kl 08:08

Annonse

Større enn dagens anlegg

Gjenvinningsstasjonen inneholder et servicebygg, kjørerampe for levering av avfallsfraksjoner til ulike containere og asfalterte arealer med containere for sortert avfall.

Anlegget har i tillegg ha en egen innendørs avdeling for farlig avfall og en bedre bruktbutikk enn det som finnes ved dagens anlegg i Osloveien.

RAMPE: Større rampe skal gi bedre flyt for levering av avfall. Foto: Anita Sivertsgård

Utvider åpningstidene

Anlegget er topp moderne med alt som kreves for levering av sortert avfall og vil bli bemannet på samme måte som dagens anlegg. Forskjellen er at det vil bli en åpningsdag ekstra nå når anlegget åpnes. Fra før hadde FIAS åpent mandag og torsdag på Røros, men nå vil onsdag også bli fast åpningsdag.

BUTIKK: Det skal også etableres bruktbutikk i de nye lokalene. Her med informasjonsrådgiver i FIAS, Berit Selboe-Coote. Foto: Anita Sivertsgård

Gjenvinning

Restavfallet fortsetter å gå til forbrenning og varmeproduksjon, mens sortert avfall som blant annet elektronikk, trevirke, papp/papir, glass og metallemballasje og jernskrap sendes til materialgjenvinning som før.

Det er fortsatt ikke helt klart når første åpningsdag blir.

Annonse