Annonse
Nea Radio

– No blir det Artut att

Gjentar Kulturfestivalen på Røros

Virksomhetsleder Kultur og fritid, Morten Tøndel Foto: Marit Langseth

Denne gangen blir også Storstuggu brukt, men mange av delarrangementene foregår andre steder i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Programmet for årets Artut har en tjuvstart fredag 27. september, når Verdensarvsenteret Rørosmuseet inviterer til utendørskonsert for hele familien på Malmplassen.

Utover i Artut kulturfest kan du oppleve alt i fra jubileumsquiz, foredrag, konserter, teater, omvisninger, kunstvandring, minikonserter, VM i Rørospols, film, filmmiddag og mere til.

Falkberget, Sohlberg og Lund

2019 er et jubileumsår for mange. Røros kommune feirer 375 år, det er 140 år siden Johan Falkberget ble født, 150 år siden Harald Sohlberg ble født og 120 år siden KES Lund kom til verden.

2019 er også et jubileumsår for Elden, Vinterfestspill i Bergstaden, Femundløpet og Rørosmat. Disse fire i fellesskap markerer jubileene med ulike arrangement gjennom hele 2019.

Ungdommens Hus er ikke noen ungdom lenger, men feirer faktisk 35 år dette året. For ikke å snakke om Røros Røde kors – som blir hele 70 år! Småviltlaget feirer også at de har vært aktive i 25 år.

– Vi håper også at alle våre innbyggere vil være med og synge Rørossangen for å hedre jubilanten KES Lund, som for øvrig skal markeres med et storstilt arrangement i oktober, sier virksomhetsleder Kultur og fritid, Morten Tøndel.

2019 er også urfolkspråkår. FNs generalforsamling har vedtatt at gjennom året 2019 skal urfolksspråk få spesiell oppmerksomhet.

Natoøvelsen

Under øvelsen Trident Juncture i fjor høsten inntok Nato Storstuggu på Røros. All aktivitet der ble derfor flyttet ut, og lokale aktører benyttet anledningen til å arrangere en ukes kulturfest.

Slik så Artut dagens lys.

For alle

Røros kommune ønsker at det skal bli artut med jubileum for og med alle, og inviterer derfor alle som har lyst, til å bli med å markere jubileumsåret sammen med oss denne uken.

– Alle som arrangerer noe som vil være åpent for andre å være med på, har mulighet til å markedsføre dette under navnet Artut kulturfest, heter det på arrangementets nettsider.

Nøkkelord