Nea Radio

– No blir det Artut att

Gjentar Kulturfestivalen på Røros

Virksomhetsleder Kultur og fritid, Morten Tøndel Foto: Marit Langseth

Denne gangen blir også Storstuggu brukt, men mange av delarrangementene foregår andre steder i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Programmet for årets Artut har en tjuvstart fredag 27. september, når Verdensarvsenteret Rørosmuseet inviterer til utendørskonsert for hele familien på Malmplassen.

Utover i Artut kulturfest kan du oppleve alt i fra jubileumsquiz, foredrag, konserter, teater, omvisninger, kunstvandring, minikonserter, VM i Rørospols, film, filmmiddag og mere til.

Falkberget, Sohlberg og Lund

2019 er et jubileumsår for mange. Røros kommune feirer 375 år, det er 140 år siden Johan Falkberget ble født, 150 år siden Harald Sohlberg ble født og 120 år siden KES Lund kom til verden.

2019 er også et jubileumsår for Elden, Vinterfestspill i Bergstaden, Femundløpet og Rørosmat. Disse fire i fellesskap markerer jubileene med ulike arrangement gjennom hele 2019.

Ungdommens Hus er ikke noen ungdom lenger, men feirer faktisk 35 år dette året. For ikke å snakke om Røros Røde kors – som blir hele 70 år! Småviltlaget feirer også at de har vært aktive i 25 år.

– Vi håper også at alle våre innbyggere vil være med og synge Rørossangen for å hedre jubilanten KES Lund, som for øvrig skal markeres med et storstilt arrangement i oktober, sier virksomhetsleder Kultur og fritid, Morten Tøndel.

2019 er også urfolkspråkår. FNs generalforsamling har vedtatt at gjennom året 2019 skal urfolksspråk få spesiell oppmerksomhet.

Natoøvelsen

Under øvelsen Trident Juncture i fjor høsten inntok Nato Storstuggu på Røros. All aktivitet der ble derfor flyttet ut, og lokale aktører benyttet anledningen til å arrangere en ukes kulturfest.

Slik så Artut dagens lys.

For alle

Røros kommune ønsker at det skal bli artut med jubileum for og med alle, og inviterer derfor alle som har lyst, til å bli med å markere jubileumsåret sammen med oss denne uken.

– Alle som arrangerer noe som vil være åpent for andre å være med på, har mulighet til å markedsføre dette under navnet Artut kulturfest, heter det på arrangementets nettsider.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...