Nea Radio

Gjenreiste gravstøtter

Tirsdag kom de veltede gravsteinene på Brekken kirkegård på plass igjen. Her er Jan Morten Sandnes og Jo Arne Langen i gang med arbeidet. Foto: Marit Manfredsdotter

Arbeidet med å gjenreise gravstøttene på Brekken kirkegård ble gjennomført tirsdag, og politiet opplyser at hærverket skal ha skjedd en gang før klokka 18 fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2018 kl 17:27

I helga ble det gjort skadeverk på 14 graver ved Brekken kirke. Gravstøtter ble veltet og kors ble revet opp.

Tirsdag formiddag var kirketjenere og folk fra menigheten på plass med traktor for å løfte gravsteinene tilbake på plass.

Ingen mistenkte

– Etterforskningen så langt viser at hærverket skal ha skjedd før fredag kveld, sier politibetjent Hilde Feragen Håkonsund til Nea Radio.

Politiet har gjennomført avhør med naboer til kirkegården, personell fra kirkekontoret og et vitne. Det finnes ennå ingen mistenkt i saken, og politiet ønsker fortsatt tips.

Kirketjener Jo Arve Langen og Jan Morten Sandnes arbeidet tirsdag med å sette gravsteiner og kors på plass igjen:

Foto: Marit Manfredsdotter.

Sokneprest i Brekken, Vivi Schwencke Johnsbråten, sier hun er veldig lei seg for det som skjedde på kirkegården i Brekken.

– Også den eller de som gjør hærverk på en kirkegård havner sannsynligvis en dag selv ved en grav til noen de har mistet:

Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...