ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Hjertelskende Venner:

Gir ut flere hundre år gammel sang

Foto: Marit Manfredsdotter

Folkemusikkgruppa fra Røros slipper singel og etter hvert også album.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2020 kl 14:31

ANNONSE
Annonse

20. juni slipper folkemusikkgruppa Hjertelskende Venner fra Røros at nytt album, men allerede nå er singelen fra plata, Rørossalmen, ute.

Det er ikke akkurat noen rykende fersk komposisjon som nå slippes. Tekst og melodi ble skrevet på midten av 1700-tallet og ble brukt under innvielsen av Røros nye kirke i 1784.

Teksten er skrevet av Jens J. Gudal, mens melodien er en tradisjonslåt fra Rørosdistriktet.

Gruppa består av Gro Kjelleberg Solli – sang og lyre, Mari Eggen – fele, hardingfele og kor, Jens Nyplass – fele, bratsj, bouzouki, zither og kor, Rolf J. Feragen – trekkspill og kor, Ole Anders Feragen – gitarer og kor og Roar Kjelsberg – bass, bouzouki og kor.

På sine facebooksider skriver gruppa at de kom sammen for å formidle lokale toner og spesielt nedtegnelsene gjort av Lars Valseth (1898-1956) i samlinga «Folketoner fra Røros-distriktet»(1950). Gruppa har også hentet navnet sitt etter en av salmene i samlinga.

Det nye albumet som nå snart slippes, er innspilt i Øra Studio i Trondheim og Ronny Kjøsen har vært produsent for prosjektet.

Hovedvokalist Gro Kjelleberg Solli var nylig innom Nea Radio for å snakke litt om både singel og album, som forøvrig slippes under en releasekonsert i Storstuggu.

Hør intervjuet her:

ANNONSE