Nea Radio

Gir råd om framtidas distriktspolitikk

SKAL GI RÅD: Ti ungdommer fra hele landet møtte fredag statsminister Erna Solberg og statsråd Monica Mæland. Ungdommene skal gi regjeringen råd om framtidas distriktspolitikk. Foto: KMD

Kenneth Tømmermo Reitan (19) fra Røyrvik er Trøndelags representant i det nyopprettede Ungdommens distriktspanel. Fredag møttes de ti ungdommene for første gang hjemme hos statsminister Erna Solberg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er ungdommene som skal lede Norge i fremtiden, og disse ungdommene vet hvordan det er å vokse opp i distriktene. Jeg er helt sikker på at de har gode råd å gi oss, og jeg ser frem til å bli utfordret, sier statsminister Erna Solberg.

Ungdomspanelet er et av flere tiltak som ble lansert i forbindelse med stortingsmeldingen Levende lokalsamfunn for fremtiden.

– Mange lokalsamfunn opplever at unge som flytter ut for å skaffe seg utdanning aldri kommer tilbake igjen. Det gjør det vanskelig å opprettholde gode, lokale velferdstilbud i fremtiden. Vi har derfor bedt om råd fra de unge når vi nå skal utforme politikken. Jeg er spent på hvilke råd de vil gi oss, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Distriktssenteret rekrutterte

Distriktssenteret skal tilrettelegge for panelet. De har gjennomført en rekrutteringskampanje, hvor 105 ungdommer meldte sin interesse for å delta. De ti ungdommene som i dag møtte statsministeren og kommunal- og moderniseringsministeren har vært gjennom en intervjurunde, og er svært motiverte for jobben.

– Jeg elsker hjemstedet mitt Egersund, men også her ser jeg et voksende problem med at menneskene rundt meg bare blir eldre og eldre, og at unge velger å reise bort, sier paneldeltaker Trym Talgø Olsen.

Marthe Øijord vil delta i ungdomspanelet fordi hun vil gjøre en forskjell for ungdom som bor i distriktene.

– Jeg bor i en liten bygd på Helgelandskysten og ser hvor viktig det er med distriktene. Jeg utdanner meg også innenfor fiskeri- og havbruksnæringen og ser hvor viktig det er at slike jobber blir tatt på alvor, for slike jobber har vi kun i distriktet!

De ti paneldeltakerne

Tobias Eriksen (16), Båtsfjord, Troms og Finnmark

Marthe Øijord (16), Meløy, Nordland

Kenneth Tømmermo Reitan (19), Røyrvik, Trøndelag

Nikola Bileska (14), Averøy, Møre og Romsdal

Hans Christian Knudsen (19), Sogndal, Vestland

Trym Talgø Olsen (17), Eigersund, Rogaland

Siri Heimdal Knudsen (15), Søgne i Agder

Anne Snarteland (23), Fyresdal i Vestfold og Telemark

Cecilie Skrindo (17), Ål i Viken

Sofie Persdatter Sangnæs (22), Gran, Innlandet

Flere samlinger

Ungdomspanelet skal samles flere ganger i regi av Distriktssenteret og vil samarbeide tett med de kommunale og fylkeskommunale ungdomsrådene. I tillegg vil de rundt 90 ungdommene som også søkte seg til panelet, men ikke fikk plass, få mulighet til å bidra til panelets arbeid som regionale ressurspersoner, heter det i ei pressemelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...