Nea Radio

Gir penger til integrering i barnefotballen

Fra signering av ny avtale sist sommer. Fra venstre Harald Lundemo, RBK, Torbjørn Skei, Coop, Tove Moe Dyrhaug, RBK og Bjørn Vik-Mo, Coop.

Også i år skal det deles ut penger fra Coop-RBK fondet til regional talentutvikling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvert år deles det ut penger fra Coop-RBK fondet til regional talentutvikling. I år er midlene øremerket til integrering i barnefotballen, og lokale klubber oppfordres til å søke.

– Vi vet at det jobbes aktivt med dette i mange klubber, men vi vet også at det er stort behov for mer midler til dette arbeidet, og håper derfor på mange søknader når vi skal dele ut årets midler, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Da Coop Midt-Norge og RBK inngikk sin samarbeidsavtale i 2015, etablerte man samtidig et fond for regional talentutvikling i Trøndelag fotballkrets. Dette fondet finansieres gjennom salg av RBK-brød i Coop sine butikker, og midler deles ut en gang i året.

Fattigdom er et økende samfunnsproblem i Norge og over 100 000 barn vokser i dag opp i familier med lav inntekt. En konsekvens av å vokse opp i fattigdom er at barn i mindre grad deltar i organiserte aktiviteter. Barna det gjelder går dermed glipp av en sosial arena hvor de kan treffe jevnaldrende og pleie vennskap. 

– For oss i Coop handler det alltid om å gi alle like muligheter, uavhengig av sosioøkonomisk status, kulturell bakgrunn, funksjonshemming eller seksuell orientering. Vi ønsker derfor å forsterke arbeidet som gjøres med å integrere flere i barnefotballen, sier Skei.

-Alle skal med

RBK-direktør Tove Moe Dyrhaug mener det er mange kandidater til å motta støtte fra Coop-RBK fondet i år.

– Målet vårt er at alle skal få muligheten til å bli med. Vi ønsker å gi midler til klubber som allerede jobber aktivt med integrering, eller klubber som trenger en god start for å komme i gang med arbeidet. Mer informasjon ligger på RBK.no, sier Moe Dyrhaug.

– Vi i RBK er veldig opptatt av å støtte opp om det arbeidet som skjer ute i breddeklubbene, og for oss er det viktig at alle får muligheten til å være med. Samfunnsansvaret står sterkt i klubben, et verdisyn vi deler med Coop. Vi er opptatt av å engasjere oss lokalt, sier hun.

Søknadsfrist 31.desember

– Vi håper å høre fra alle som mener de har kandidater som trenger hjelp til å starte opp eller fortsette sitt arbeid innenfor disse kriteriene, med begrunnelse om hvorfor Coop-RBK fondet skal støtte nettopp denne søknaden. Fristen for å søke er 31.desember, sier Tove Moe Dyrhaug.

– I fjor satte vi fokus på jentefotballen, i år går midlene til klubber som jobber med integreringstiltak. Fattigdom er et økende samfunnsproblem, og over 100.000 barn i Norge vokser opp i familier med lav inntekt. En av konsekvensene er at barna ikke har samme anledning til å delta i organisert aktivitet, og går dermed glipp av en viktig sosial arena for å pleie vennskap og treffe jevnaldrende.. Det sier viseadministrerende direktør Coop Midt-Norge SA Bjørn Vik-Mo til Nea Radio.

Hør intervju her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...