Nea Radio

Senterpartiet vil fjerne ulven:

– Jeg er overrasket

Overrasket: Generalsekretær i Verdens Naturfond (WWF), Karoline Andaur er overrasket etter Senterungdommens ønske om å utrydde ulven fra den norske faunaen. Foto: Ivan Tostrup/WWF

Generalsekretær i Verdens Naturfond (WWF), Karoline Andaur er overrasket etter at Senterungdommen uttalte at de ønsker å fjerne all ulv fra den norske faunaen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2021 kl 15:25

– Jeg er overrasket over at de vil utrydde ulven fra norsk natur. En art som er hjemmehørende her, og som har vært det i mange hundretusener av år, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF.

Hun påpeker at Norge hadde en utrydningspolitikk på 1800-tallet og frem til 1970 som nesten tok knekken på den norske ulvebestanden.

– Heldigvis kom ulven tilbake, selv om den fortsatt er kritisk truet, sier Andaur.

Saken fortsetter under bildet.

Truet: Ulven er listet som kritisk truet på den norske rødlista, og er totalt sett et en truet art i hele Skandinavia. Foto: Erik Frøystein

Kritisk truet

I 2011 ble partiene på Stortinget enige om å innføre et rovdyrforlik. Dermed skal vi ha bærekraftige bestander av rovdyr, men antallet skal holdes på et bestemt nivå. Dette for at man også skal legge til rette for at sau, kyr og geiter kan beite i utmark. Generalsekretæren i WWF syns ikke man er i mål, hva gjelder bærekraftige bestander av rovdyr.

– Vi er langt unna. Den norske rødlista som er utviklet av Artsdatabanken forteller at ulven vår er kritisk truet. Dermed er det ikke en bærekraftig bestand, sier Andaur.

Det ble vinteren 2019-2020 registrert 56 ulver som kun holdt til innenfor Norges grenser, ifølge Rovdata. I tillegg ble det registrert 47-50 ulver som lever i grenserevir på begge sider av riksgrensen mot Sverige. Andaur forteller at vi ofte hører om mye ulv i Sverige, men også her er arten truet.

– I Sverige er den listet som sterkt truet. Så det står ikke så bra til med ulven i Sør-Skandinavia, avslutter Karoline Andaur.

Hør intervjuet med generealsekretæren i WWF i avspilleren under.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...