Nea Radio

Ålen Sanitetsforening:

Gerd takket av etter 40 år

VELFORTJENTE BLOMSTER: Gerd Jensås (fra venstre), Elin Grønli, Susann Morken og Trine Støvne. Foto: Per Magne Moan

Men den avtroppende kassereren fortsetter i foreningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter 40 år som kasserer og og sekretær i Ålen Sanitetsforening, ble Gerd Jensås nylig takket av.

Dette skjedde på et arrangement i sanitetens egne lokaler i Midtstuggu.

Men selv om hun nå gir fra seg disse oppgavene, så lover Gerd å fortsette i foreninga, der hun i flere år allerede har vært æresmedlem.

Hun meldte seg inn i saniteten i 1976, rett og slett for å ha noe å engasjere sin mor med.

– For at hun skulle få komme ut litt så meldte vi oss inn i den lokale foreningen i Nøra, Samhold. Og til min store forskrekkelse ble jeg valgt til leder der, sier hun.

Dette kvalifiserte også til plass i styret i hovedlaget, Ålen Sanitetsforening.

Da, som i dag, handlet det om å samle inn penger som igjen ble gitt bort til samfunnsnyttige tiltak.

Gammelmat

Ålen Sanitetsforening, som feirer 115 år i år, er for mange kjent for sine bugnende tradisjonsmatbord, og salg av "Gammelmat" som de selv kaller det, er svært populært.

Mølske, kløbb, gøbb, klappaskall og alskens andre lokale matretter har sammen med loddsalg, ført til penger i kassa, som foreningen har brukt på mange samfunnsnyttige ting opp gjennom årene.

Hjertestartere, smertepumper, idrettslagets buss og trygghetsalarm er bare noen av sanitetsforeningens bidrag til lokalsamfunnet.

Mest kjent er kanskje terapibassenget, som ble gitt i gave til kommunen rundt årtusenskiftet.

Dette så kommunen seg ikke råd til å drifte og etter mange runder i politiske fora og mye blest i lokalpressen, ble bassenget revet i forbindelse med byggingen av ny dementavdeling i Ålen.

REVET: Terapibassenget kostet i sin tid rundt en million kroner og ble brukt til behandling av fysioterapien. Foto: Privat

God rekruttering

I tider der mange frivillige lag og organisasjoner sliter med synkende medlemstall, opplever Ålen Sanitetsforening det stikk motsatte. I midten av mars ble "ungdomsavdelingen", Kløverenga Sanitetsforening, dannet.

Og det er der, både den nye sekretæren og kassereren kommer fra.

Trine Rosvold Støvne tar over som kasserer, mens Susann Morken har fått oppdraget som sekretær.

Hør intervju med Gerd Jensås og leder i Ålen Sanitetsforening, Elin Grønli her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...