Nea Radio

Nea Radio

Gebyr på bussen

48 fikk gebyr for ikke å ha brukt bilbelte på bussen. Foto: Statens vegvesen

Statens vegvesen kontrollerte 1235 busspassasjerer i Midt-Norge i forrige uke. 48 fikk gebyr for ikke å bruke belte på bussen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tilsammen 48 fikk beltegebyr på bussen da Statens vegvesen kontollerte busser i Midt-Norge i forrige uke.

Det var stort sett ekspressbusser, som har belte til alle sine sitteplasser og ingen ståplasser, som ble kontrollert. Hovedvekten av kontrollene var derfor i Trøndelag, der det er mest trafikk med ekspressbuss.

Sør-Trøndelag

Antall kontrollert: 600

Antall gebyr: 39

Nord-Trøndelag

Antall kontrollerte: 593

Antall gebyr: 8

Møre og Romsdal

Antall kontrollerte: 42

Antall gebyr: 1

- Vi er veldig fornøyde med at det var en svært liten andel av de kontrollerte busspassasjerene som ikke hadde festet på seg beltet, sier Annette Henden i Statens vegvesen Region midt.

Flesteparten av gebyrene er blitt skrevet ut når de har stoppet busser i tettbygd strøk, altså der fartsgrensen er lavere.

- Passasjerene er mindre flinke til å feste på seg beltet når bussen kjører i lave hastigheter, og vi kan bare oppfordre alle busspassasjerer til å feste på seg beltet med en gang de setter seg på bussen, sier Henden.

Statens vegvesen har hatt økt fokus på beltebruk i buss de siste årene, med faste kampanjeuker om våren og høsten. Det foregår kontroller hele året. Gebyret for å ikke feste på seg beltet på bussen er på 1500 kr.

- Vi ser at beltebruken blant busspassasjerene øker. Det hjelper å gjennomføre kontroller og minne om at man ikke bare kan skade seg selv, men andre passasjerer hvis det skjer en trafikkulykke og man ikke er festet med belte i bussen, sier Henden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...