Nea Radio

Rosenborg - Alanyaspor (1-0):

Videre i Europa med ett mål og rødt kort

Mål og rødt kort: Anders Ågnes Konradsen tildeles det røde kortet etter å ha felt en motspiller. Kun minutter etter at han satte ballen i mål for Rosenborg. Foto: Joakim Halvorsen

Tyrkiske Alanyaspor spilte sin beste sesong i sin 72 år lange karierre sist sesong, med en femteplass i den tyrkiske ligaen. Torsdag kveld tok de turen til Lerkendal for å møte Rosenborg i Europaligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2020 kl 20:48

Også denne gangen skulle oppgjøret spilles for tomme tribuner på Lerkendal, og Åge Hareide mente at motstanden ble tøffere i denne kampen, enn det man så mot Breidablik og Ventspils.

- Rosenborg har hatt en egen evne til å løfte seg i internasjonale oppgjør. Det er kanskje det vi er nødt til igjen nå. Vi må løfte oss i flokk og sammen ha den gulroten det er å spille i Europa, som skaper utvikling for laget og klubben, sa Åge Hareide til rbk.no etter onsdagens pressekonferanse.

Stille stadion

Fire minutter før klokken bikket 19 entret de to lagene gressmatta på Lerkendal, foran et stille stadion.

Presis når klokken var slagen ble kampen blåst i gang, og nå gjaldt det for Rosenborg. Dette var veien å gå om man skal komme til play-off som er det siste steget før gruppespill i Europaligaen.

Fire minutter ut i kampen fikk hjemmelaget en god sjanse når det skulle slås corner i deres favør. Corneren slås av Hedenstad, og der er Islamovic svært nære. Det tyrkiske lagets keeper Marafona er våken, og slipper at hans lag havner bakpå.

Dersom Rosenborg skulle lykkes i denne kampen skal de møte enten PSV Eindhoven eller NS Mura i play-off. Denne kampen spilles samtidig.

I løpet av kampens første ti minutter var det et enormt trykk ute på matta, og det så ut til at Rosenborg hadde kontrollen.

Så skulle det kun gå ett minutt før Per Ciljan Skjelbred ble felt, og tildelt frispark. En ball som Hedenstad satt rett i muren.

Høy temperatur: Gjennom kampens første tjue minutter har det vært mye temperament ute på matta. Foto: Joakim Halvorsen

Etter nitten minutter ble Tore Reginiussen tildelt gult kort etter å ha vært litt aggresiv i ryggen på Alanyaspors spiss Bareiro. Det var også til tider svært høyt temperament ellers i kampen.

Så fikk tyrkerne sin største mulighet hitill. Ballen gikk kun centimeter utenfor målet til Hansen etter 24 minutter.

Dommeren fra Estland fortsatte å dele ut kort, denne gangen var det Kristoffer Zachariassen som ble tildelt det gule kortet etter at han rev ned tyrkernes Karacan.

Når kampen passerte halvtimen virket det som tyrkerne kom mer og mer inn i spillet med flere sjanser etterhvert som tiden gikk.

Ett knapt minutt før pause skulle tyrkerne nok en gang vise seg fra sin sterkeste side. Nok en gang gikk ballen centimeter utenfor målet. Dermed gikk lagene til pause med 0-0.

Avgjørende omgang: Førsteomgang bød på høy temperatur og flere sjanser for begge lag. Hvem som går videre til play-off avgjøres innen den neste timen. Foto: Joakim Halvorsen

Nok et gult kort

De første fem minuttene av dagens andreomgang var ikke mye å skryte av, så vi kunne håpe håpe at dette ble mer spennende enn hva det var i starten. Og akkurat idet skulle det gule kortet deles ut igjen, denne gangen til Anders Ågnes Konradsen som gikk knallhardt inn i en duell på midtbanen.

Endelig! Etter 59 minutter sitter den for Rosenborg. Det er Anders Ågnes Konradsen som setter inn 1-0. Per Ciljan Skjelbred leverte et nydelig innlegg fra frispark, Ågnes Konradsen er på rett sted til rett tid og kan ikke annet enn å feie ballen i mål. Nå er vi på tur mot play-off, og i dette øyeblikket så ser det ut til at PSV Eindhoven blir den neste mostanderen her på Lerkendal.

Så kommer vi til det 66. minutt, og Ågnes Konradsen ble tildelt rødt kort etter å ha fått sitt andre gule kort i matchen, etter å ha brukt armen i en duell.

Etter 71 minutter foretok Rosenborg sitt første bytte for dagen. Frostingen Edvard Tagseth kom inn for Samuel Adegenbenro, og hjemmelagets neste bytte kom når det gjensto ti minutter av oppgjøret. Erlend Dahl Reitan kom inn for Carlo Holse.

I kampens siste minutter ser vi det tyrkiske temperamenetet tydelig i flere situasjoner, og de klarer å dra på seg en utvisning da det kun står minutter igjen.
Det var ihvertfall ikke tyrkernes desperate forsøk i løpet av kampens siste minutter som skulle redde deres videre ferd ute i Europa denne gangen.

Når dagens 90 minutter er spilt, så ser nok ikke Åge Hareide tilbake på en enkel kamp mot et lag med høy temperatur, men med 1-0 av Ågnes Konradsen så kan man ihvertfall trygt si at Rosenborg er videre til play-off i Europaligaen. Om eksakt en uke kommer PSV Eindhoven på besøk til et Lerkendal for tomme tribuner, og da blir det klart om trønderne eller nederlenderne går videre til gruppespillet i årets Europaliga.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...