Nea Radio

Gaupeår?

Gaupa tuslet over veien i Holtålen

Spenstig: Gaupejakta er igang. Da kan det være greit med litt sprett i stussen. Foto: Tipser

Stadige rapporter tyder på at det er usedvanlig mye gaupe i år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2021 kl 19:11

En tipser fra Holtålen kunne rapportere at en gaupe var observert i Holtålen. Staselig og fjong tuslet den nærmest bedagelig over veien like framfor bilen til vår tipser, som fikk summet seg nok til å knipse dette bilde.

De vakre dyrene er regnet for å være særdeles sky overfor mennesker, men det kan virke som de i år gir litt mer blaffen.

Jaktstart

Gaupejakta startet den 1. februar og varer til 31. mars. Totalt er kvoten i Trøndelag og Møre og Romsdal på 30 dyr og av disse kan det maksimalt være 10 hundyr.

Så kanskje er det på grunn av Jeger Bom Bom at gaupa trekker mot folk?

Hvem vet.

Men i år har du i hvert fall mer enn elg å tenke på når du er ute og farter. Noe langt mer sjeldent kan plutselig dukke opp.

Oppdatering

En annen tipser, stortingsrepresentant Heidi Greni, forklarer undertegnede at det ikke er gaupejakt i Holtålen i år.

– Jakta kom aldri igang, skriver Greni i en SMS.

– Jegere hadde tatt seg fri fra jobb og fikk ikke beskjed før to dager før jakta skulle ha startet. Det er kritikkverdig!

Så kanskje er det derfor denne gaupa har tatt turen nettopp til Holtålen? Fordi den er slu nok til å vite hvor det er trygt?

Da minner vi om at biler i full fart også kan gjøre skade på våre pelskledde venner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...