Nea Radio

Gauldalsløypa:

I gang med ny behandling

Andre runde: Formannskapet i Holtålen satte i gang en ny runde i sagaen om Gauldalsløypa da de tirsdag vedtok å legge saken ut til offentlig ettersyn. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Formannskapet i Holtålen vedtok i møtet tirsdag å legge saken om Gauldalsløypa ut til offentlig ettersyn. Dermed er den nye behandlingen av saken i gang etter at det opprinnelige vedtaket ble opphevet av Fylkesmannen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2020 kl 12:39

Formannskapet vedtok med stemmene fra Ap, Sp og Framtida i Holtålen å legge saken ut til offentlig ettersyn. Pensjonistpartiet stemte mot. Dermed blir saken nå lagt ut til offentlig ettersyn i seks uker.

Kommunedirektør Marius Jermstad fikk ordet før debatten åpnet og manet til anstendighet og respekt for motstridende synspunkter.

Arbeiderpartiets gruppeleder Dag Knudsen sa i møtet at partiet i utgangspunktet fortsatt er positive til Gauldalsløypa, men understreket samtidig at det i denne omgang kun handler om å legge forslaget ut på høring og at man vil se an hvilke argumenter som kommer frem før man fatter en endelig konklusjon.

– Flau over egne innbyggere

Arbeiderpartiets Tove Hegseth rettet i debatten kruttsterk kritikk overfor kommunens innbyggere.

Kritiserte egne innbyggere: Arbeiderpartiets Tove Hegseth er lite imponert over nivået på debatten rundt Gauldalsløypa, noe hun ga tydelig uttrykk for i tirsdagens møte. Bildet er fra et tidligere møte. Foto: Marius Haugan Lillegjære

– Jeg blir flau over egne innbyggere når jeg leser og hører hets som blir sendt mellom partene som er for og mot forslaget til skuterløypa. Jeg har tidligere tatt opp i kommunestyre det med nettvett, og hvordan vi behandler hverandre. Tidvis føler jeg nesten at dette er verre enn rovdyrpolitikken. Jeg kan trekke fram hetsen mot reindriftsnæringa. Jeg kan skjønne at det blir oppfattet som boikott av løypa at de ønsket den stengt, men da oppretter vi en dialog med hverandre og diskuterer dette, smalt det fra Hegseth som av smittevernhensyn deltok på møtet digitalt.

Hun fikk støtte fra Senterpartiets Liv Rønning.

– Vi må heve nivået på debatten, for det som har vært på nett frem til nå har vært stygt, sa hun.

Hun understreket også at vedtaket i denne omgang kun handler om å legge saken ut til offentlig ettersyn, og ikke noe sluttvedtak.

Kritisk til trasévalg

Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård uttrykte at han ikke er kritisk til en rekreasjonsløyper for snøskuter i utgangspunktet, men mener at det skal godt gjøres å finne en mindre egnet trasé enn den per nå skisserte Gauldalsløypa. Megård ga også uttrykk for at man ikke kan blande rekreasjonskjøring og dispansasjonskjøring i samme løype.

– Jeg er overbevist om at dette blir nok et mageplask fra kommunen når det kommer til trasévalg. Jeg er fullstendig overbevist om at fylkesmannen vil underkjenne et vedtak dersom løypetraséen forblir den samme, sa Megård i møtet.

– Det bør ikke være noe problem i Holtålen å legge til rette for begge interesser, både motorferdsel og friluftsliv, påpekte varaordfører Per Langeng (Sp).

Hør kommunedirektør Marius Jermstads forklaring rundt den videre saksgangen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...