Nea Radio

Holtålen:

Gaulafondet en saga blott

Formannskapet vedtok tirsdag å avvikle Gaulafondet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2021 kl 13:10

Formannskapet i Holtålen behandlet og vedtok enstemmig tirsdag, kommunedirektørens forslag om å avvikle Gaulafondet i sin helhet og sette resterende midler over på et bundet driftsfond for å dekke kommunens egenandeler for bredbånds- og mobiltelefonutbygging.

Saldoen på fondet er i dag på omlag 3,3 millioner kroner.

Pilotkommune

Holtålen har sammen med Høylandet og Meråker søkt Trøndelag fylkeskommune om å bli pilotkommuner på utbygging av resterende områder når det gjelder bredbåndsutbygging. Holtålen kommune sin egenandel for å få realisert denne utbyggingen er per i dag på 3,6 millioner kroner.

Erstatning for vern av Gaula

Gaulafondet og dets fondskapital var en billighetserstatning på 10 mill. kr for varig vern av Gaula mot vasskraftutbygging. Beløpet ble bevilga over statsbudsjettet i 1990.

Det har opp gjennom årene vært gjort flere endinger av vedtektene av fondet – senest i 2016.

I vedtektene står det blant annet at fondskapitalen bare kan benyttes til infrastrukturtiltak i kommunen og lån. Det står også at avkastningen av fondet kan benyttes til tilskudd og betingede lån.

Når det gjelder tilskudd kan den dette gis til næringsutviklingstiltak i kommunen og til regionale næringstiltak av betydning for Holtålen. Det kan også gis som tilskudd til helt spesielle formål innen primærnæring.

Videre heter det at Gaulafondet fortrinnsvis skal anvendes til næringsformål - det vil si direkte næringsutvikling, og unntaksvis benyttes til investering i kommunale fellestiltak. Dersom det gjøres unntak og prioriteres bruk av fondsmidler til investering i nye kommunale fellestiltak, skal det ha grunnlag i næringsplanen.

To lånetakere

Per i dag er det to låntakere i fondet. Det er Novola hyttegrend og Hessdalen vassverk. Når fondet avvikles blir begge disse lånene overført til Risikokapitalfondet.

Debatten

Jan Arild Sivertsgård (AP): Viktig med fiberutbygging til så mange som mulig slik at bosetting kan opprettholdes. Bifaller innstillingen.

Liv Rønning (SP): Støtter Sivertsgård.

Dag Knudsen (AP): Riktig bruk av pengene. Kobbernettet stenges i 2022 - noe som gjør at flere da mister internett. Støtter forslaget til vedtak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...