ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Gått på uanmeldt kaffebesøk?

KAFFE: Hvorfor ikke besøke naboen? Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Hvorfor ikke bruke Den Internasjonale Kaffedagen tirsdag 1. oktober til et uanmeldt kaffebesøk?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2019 kl 00:22

ANNONSE
Annonse

Kaffe er nordmenns nasjonaldrikk og vår sosiale olje. Tidligere var det helt vanlig å stikke innom naboer eller venner på en kaffekopp, gjerne uanmeldt. Terskelen var lav og det var ikke så farlig om det stod oppvask på kjøkkenbenken. En god og hyggelig skikk hvor ikke huset måtte være strøkent for å ta en kafffekopp sammen.

– Stikk en tur innom naboen eller en venn uten å varsle på forhånd! Og ta gjerne med en pose kaffe. Det er Norsk Kaffeinformasjon sin oppfordring til det norske folk på Den Internasjonale Kaffedagen.

1. oktober inviterer Norsk Kaffeinformasjon til kaffepause på Stortorvet i Oslo fra 14 - 18. Her blir det NM i Slappa, verdens minst stressende mesterskap, og stort kaffemarked hvor publikum kan la seg begeistre over kaffens spennende verden.

NM i Slappa

Nordmenn ender hvert år på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel. Som en hyllest til kaffepausen, har Norsk Kaffeinformasjon siden 2007 arrangert NM i Slappa med en klar oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser.

– Selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffepauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon. Til konkurransen søker vi avslappede personer i alle aldre. Oppmøte og kaffekos er eneste krav for deltakelse. Den som oppnår lavest gjennomsnittlig puls i løpet av 5 minutter vinner Den gylne kaffekjele og ett års gratis forbruk av kaffe.

Kaffens Marked

Kaffe er ikke bare kaffe, og interessen er større enn noensinne. Folk er nysgjerrige på hvor kaffen kommer fra, hvordan den smaker og hvordan den best mulig kan brygges. På Kaffens Marked kan man møte flinke folk fra kaffebransjen, smake deilig kaffe og kanskje la seg inspirere.

Nøkkelord

ANNONSE