Nea Radio

Gått på uanmeldt kaffebesøk?

KAFFE: Hvorfor ikke besøke naboen? Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Hvorfor ikke bruke Den Internasjonale Kaffedagen tirsdag 1. oktober til et uanmeldt kaffebesøk?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2019 kl 00:22

Kaffe er nordmenns nasjonaldrikk og vår sosiale olje. Tidligere var det helt vanlig å stikke innom naboer eller venner på en kaffekopp, gjerne uanmeldt. Terskelen var lav og det var ikke så farlig om det stod oppvask på kjøkkenbenken. En god og hyggelig skikk hvor ikke huset måtte være strøkent for å ta en kafffekopp sammen.

– Stikk en tur innom naboen eller en venn uten å varsle på forhånd! Og ta gjerne med en pose kaffe. Det er Norsk Kaffeinformasjon sin oppfordring til det norske folk på Den Internasjonale Kaffedagen.

1. oktober inviterer Norsk Kaffeinformasjon til kaffepause på Stortorvet i Oslo fra 14 - 18. Her blir det NM i Slappa, verdens minst stressende mesterskap, og stort kaffemarked hvor publikum kan la seg begeistre over kaffens spennende verden.

NM i Slappa

Nordmenn ender hvert år på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel. Som en hyllest til kaffepausen, har Norsk Kaffeinformasjon siden 2007 arrangert NM i Slappa med en klar oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser.

– Selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffepauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon. Til konkurransen søker vi avslappede personer i alle aldre. Oppmøte og kaffekos er eneste krav for deltakelse. Den som oppnår lavest gjennomsnittlig puls i løpet av 5 minutter vinner Den gylne kaffekjele og ett års gratis forbruk av kaffe.

Kaffens Marked

Kaffe er ikke bare kaffe, og interessen er større enn noensinne. Folk er nysgjerrige på hvor kaffen kommer fra, hvordan den smaker og hvordan den best mulig kan brygges. På Kaffens Marked kan man møte flinke folk fra kaffebransjen, smake deilig kaffe og kanskje la seg inspirere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...