Nea Radio

Holtålen:

Garderobeanlegget reiser seg

KOSTBART: Garderobeanlegget som reiser seg på Kirkhusmoen i Ålen har en prislapp på 4.5 millioner kroner. Foto: Ola Dragmyrhaug

Det splitter nye garderobeanlegget til 4.5 millioner kroner begynner å ta form på Kirkhusmoen i Ålen. Idrettslagets leder Frank Mikkelsen gleder seg til åpninga, men tror den på grunn av koronasituasjonen må drøye til neste år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det går etter planen. Fremdriftsplanen følges. Så hvis alt stemmer så skal vi være ferdige i løpet av midten/slutten av oktober, sier Frank Mikkelsen. Han er leder i Ålen IL.

Han forklarer at det nye garderobeanlegget på Kirkhusmoen er sårt tiltrengt for idrettslaget.

– Vi har jo ikke hatt noen form for garderobe tidligere. Vi har brukt å leie Hovet (flerbrukshallen journ.anm.), men det har vært lite brukt, for det er litt med det. For å få folk opp dit og logistikk, så som regel så har bortelaget bare hoppet i bilen å kjørt hjem igjen.

Mikkelsen forteller at det nye anlegget inneholder to sett med garderober og en dommergarderobe, i tillegg til egne toalettfasiliteter til gjester.

– Sånn som det har vært til idag så har det kun vært ett handicaptoalett innendørs i klubbhuset som har vært på deling på alle sammen. Det er jo ikke fasiliteter vi kan være stolte av. Det er jo litt flaut at ålbyggene må hjem med ungene sine hvis de skal på do, konstaterer Mikkelsen.

Lederen for idrettslaget forteller at dette er et prosjekt som har pågått i lang tid. Prislappen er på 4.5 millioner kroner.

– Finansieringa er en tredel spillemidler, en tredel dugnad og en tredel gaver. innsamling og egenkapital, forteller han og utdyper:

– Fotballgruppa har jo vært dyktig. De har hatt flere storfester og bygd seg opp en bra kapital. Og så har hovedlaget kjørt noen fester på våren. Litt morsomt at det er fester som har subsidiert det her, medgir Mikkelsen lattermildt.

FLOMVERN: Foruten det nye garderobeanlegget utarbeides samtidig flomvern for Kirkhusmoen for å forhindre et nytt ubudent besøk fra naboen Gaula. Foto: Ola Dragmyrhaug

Kronerulling

Ålen IL har i løpet av våren og sommeren arrangert ei kronerulling for å gjøre det enklest mulig for lokalsamfunnet å bidra til prosjektet. Idrettslaget har ei målsetting om å få inn 300.000 kroner gjennom aksjonen. For å gi et incentiv til større bidrag er det mulig å få navnet sitt på en av garderobene.

– Vi har utløst en gave til de fire første som kommer med over 50.000 i bidrag. Vi håper på næringslivet og slikt. Så det blir en overraskelse under åpninga hvordan det vil se ut i de garderobene. De får lov til å lage en sånn hall of fame, og utsmykke litt etter sitt varemerke. Det er solgt to, så det er to igjen, forklarer Mikkelsen og innrømmer at bidragene fra privatpersoner foreløpig ikke er helt på ønsket nivå.

– Den andre delen, med private, har kanskje gått litt tregt. Vi har vel vært for lite flink til å markedsføre det her. Det har riktignok vært korona, og starten på det prosjektet var rett før sommeren. Så vi har kanskje ikke vært flink med timinga heller. Men nå er den forlenget til 27. august, og nå må jeg sparke ut de her gruppelederne, og få de på Coop-en eller på sentrum i telt og stå å messe litt og skryte litt av det prosjektet. Vi må klare å få ut noen fler kroner fra lokalbefolkninga også. Det er tross alt et anlegg for Ålen og Holtålen, understreker han.

Åpning neste år

I et normalår kan det tenkes at en storslagen åpning av det nye anlegget ville kommet mot slutten av sesongen for breddefotballen. Men i et år der det ser ut til at breddefotballen ikke får spilt en eneste kamp ser ikke Frank Mikkelsen noe stort poeng i å foreta en formell åpning når anlegget står ferdig. Han satser i stedet på at Ålen IL kan invitere til en storslått åpning og feiring våren 2021.

– Sånn som det ser ut nå, og kanskje at det blir restriksjoner igjen, så er det jo håpløst å lage noe show ut av det i oktober. Så det heller vel mer og mer mot at vi satser på ei storåpning til våren. Vi må vel lure ordføreren utpå der og se om vi klarer å få til noen showkamper eller ett eller annet. Det må i hvert fall lages noe liv og røre. Det skal ikke gå upåaktet hen at det åpner, nei, sier han bestemt.

Hør hele intervjuet med Frank Mikkelsen, leder i Ålen IL, under:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...