Nea Radio

Garanterer for skolemat i grunnskolen

SPs valgkamp er i gang på Stjørdal

Garanti: I følge ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, er samtlige partier i den nåværende posisjonen i Stjørdal enige om at det innføres skolemat i grunnskolen i kommunen. Foto: Anne Gundersen

- Dersom vi blir sittende blir det skolemat i grunnskolen, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes. Han tror ikke at foreldre vil reagere på egenbetaling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- En må ha det samme antallet kalorier, uansett om man er fattig eller rik, sa Ivar Vigdenes i sitt innlegg under partiets offisielle valgkampåpning mandag kveld.

- Mange snakker om behovet for skolemat, men det er lite løsningsorientering å spore, mener ordføreren.

- Vi må begynne et sted og vi kan ikke vente på at mat i skolen blir en statlig subsidiert ordning.

Om skolematen skal være gratis, så vil det koste Stjørdal kommune 12 til 15 millioner kroner i året. Det har kommunen ikke råd til per i dag, i følge Vigdenes.

Prøveår

Førstkommende år skal være et prøveår for dette tilbudet, dersom posisjonen får beholde makta.

– Vi skal bruke tid på å utrede hvordan dette skal gjennomføres og det blir opp til rådmannen å avgjøre hvilke skoler som skal være med i ordningen det første året.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Billigere

- Stjørdal er en av kommune i Norge som tar barnetrygden med i regnestykket når sosialstønad skal beregnes. Vil ikke dette bli nok en utgift for dem som allerede er svakest stilt?

- Tvert i mot. Evje kommune er et eksempel på en kommune som har innført skolematordning. Der er skolematen riktig nok gratis, da Evje er en rik kraftkommune, men regnestykket de opererer med viser at kostnaden der er på 18 kroner per dag per barn. Når vi som kommune kan bruke innkjøpsmakta vi har, tror jeg en slik ordning blir rimeligere for foreldrene enn å smøre matpakke selv. Han mener at dette er første skritt på veien mot gratis skolemat for alle.

– Så kan vi heller se på subsidiering av skolemat for barn som kommer fra vanskeligstilte familier etter hver. På sikt kan ordningen bli gratis. Vi har sett det gang på gang i utviklingen av velferdsstaten; det som begynner som lokale betalte initiativ, ender ofte opp som statlig finansierte ordninger.

Saken fortsetter under bildet

Sultne på seier: Det var en engasjert gjeng som var samlet til Senterpartiet i Stjørdals offisielle Kick off mandag kveld. Foto: Anne Gundersen

Psykisk helse

Dorthea Elverum står som nummer fire på lista for partiet og står dermed etter all sannsynlighet foran sin andre periode som kommunestyrerepresentant for Senterpartiet.

- Som ungdomskandidat er jeg naturligvis særlig opptatt av saker som angår nettopp ungdom. En av disse sakene er psykisk helse, sier 23-åringen.

- Jeg er opptatt av at skolepsykologtilbudet utvikles og at åpningstider for helsestasjoner for ungdom utvides, sier hun og legger til at hele 11 ungdomskandidater står på lista for Senterpartiet før valget.

- Det er viktig for meg at jeg tilhører et parti som satser på framtida og tar ungdom på alvor. Det høye tallet ungdomskandidater bekrefter det for meg, sier Elverum.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...