Annonse
Nea Radio

FrPs skjebne i regjering avgjøres nå:

Går i landsmøte klokka 12

Nok er nok: Lill Harriet Sandaune tror ikke på en vei tilbake for partiet. Foto: Malvik FrP

– Dette er så langt fra hva vi kan stå inne for at det er vanskelig å se en vei tilbake, sier gruppeleder i FrP Trøndelag og sentralstyremedlem, Lill Harriet Sandaune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

FrPs skjebne i regjeringen står på programmet når partitoppene går i ekstraordinært landsmøte klokka 12.00 mandag.

– Vi har ikke akkurat hatt gjennomslagskraft i alle sakene vi brenner for. Det er en del av det å samarbeide, sier Lill Harriet Sandaune like før telefonen ringer og alle kort skal på bordet.

– Men det som har skjedd i saken med den pakistanske IS-kvinnen og hennes barn, er så langt fra det vi som parti kan stå for, at det er vanskelig å se for seg at vi kan komme tilbake fra dette.

Saken fortsetter under lydklippet

Utpressing

Mange har reagert på FrPs motvilje mot å hente hjem særlig ett av barna, en fem år gammel gutt som er svært syk.

– Det har aldri vært slik at vi ikke har villet hente hjem barna, snarere tvert imot. De er uskyldige i dette. Det vi ikke vil er å hente hjem moren. Hun er medlem av en terroristorganisasjon og det kan vi ikke stå innenfor. Moren har brukt det syke barnet som pressmiddel og nektet å sende barnet til Norge for behandling. Dette er omsorgssvikt av verste sort.

Hva med Siv?

Det spekuleres i flere medier om hele saken bunner i indre maktkamp i FrP og om et ønske om å fjerne Siv Jensen som leder av partiet. Sandaune avviser at det er maktkamp i indre rekker.

– Det har jeg ikke merket noe til. Og hva som skjer videre med ledelsen må vi bare vente å se. Ingenting er avgjort per nå.

Nøkkelord