Nea Radio

Haltdalen:

Nå skal det produseres gapahuker ved Aune Trevare

SNORKLIPPING: Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, fikk jobben med å klippe snora. Her flankert av daglig leder ved Aune Trevare, Geir Aune (til venstre) og daglig leder i stiftelsen Camp Norway, Roar Isaksen. Foto: Per Magne Moan

Målet er å produsere 300 gapahuker og utedoer for stiftelsen Camp Norway.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2021 kl 17:06

Fredag var det snorklipping og offisiell åpning av den første av flere hundre gapahuker som Aune Trevare i Haltdalen har fått i oppdrag å produsere for Camp Norway.

Daglig leder Geir Aune sier dette er en stor dag og en viktig ordre for trevarefabrikken og han håper dette nå vil føre til flere ansatte.

– Den gangen vi startet Aune Trevare så hadde vi et mål om at det skulle være fem til sju arbeidsplasser her. Så om det blir levering av dette, så må vi ansette folk i fabrikken, sier han.

UTEDOEN: Geir Aune demonstrerer de nye produktene. Foto: Per Magne Moan

Camp Norway

Stiftelsen Camp Norway er en familiestiftelse som har som mål å få «alle ut i naturen», ved at de skal bygge enkle camper i naturen, bestående av en gapahuk med bålplass, ved, og et miljøtoalett.

Dette ønsker de å gjøre i samarbeid med stiftelser, stat, kommuner, skoler, friluftsorganisasjoner og frivillige.

Daglig leder i stiftelsen, Roar Isaksen, er også godt fornøyd med avtalen de har gjort med trevarefabrikken i Haltdalen.

– Vi må opp til de som kan tømmer og treverk best, og det fant vi hos Aune Trevare, sier han og mener disse produktene vil bli populære blant turgåere.

– Når folk ferdes ute så vil de gjerne ha noe å sitte innunder og kanskje overnatte i, ta med seg barn, fyre bål og grille pølser, sier Isaksen og mener dette er noe mange har vokst opp med.

Han mener "alle" kan kjøpe en slik gapahuk og ramser opp velforeninger, store organisasjoner og Pilegrimsleden som fremtidige kunder. Han håper også kommunene ser potensialet i dette.

DEMONSTRASJON: Geir Aune of Roar Isaksen viser fram lafteteknikken som brukes. Foto: Per Magne Moan

En pakke i uken

Når det kommer til selve gapahuken, så er denne laftet på en litt spesiell måte.

– Måten vi lafter på er ikke not og fjær. Dette er noe jeg og Roar har funnet opp sammen, sier Geir og røper at metoden krever verken skruer eller laftepinner.

Han ser for seg at det vil ta ei drøy uke å produsere en pakke bestående av gapahuk og utedo.

Hør intervju med Geir Aune og Roar Isaksen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...