ANNONSE
Annonse

Gangstad Gårdsysteri gjort stas på i Berlin

GANGSTAD gårdsysteri fikk Spesialitetsmerket for to nye produkter. Fra venstre Nina Sundqvist (Matmerk), Astrid Aasen (Gangstad Gårdsysteri) og Jon Georg Dale (Landbruks- og matminister). Foto: Matmerk

Gangstad Gårdsysteri fra Inderøy ble gjort stas på under Grüne Woche i Berlin. - Det er ingen selvfølge at produktene våre går gjennom juryen, så vi er ekstra stolte når vi får to nye produkter gjennom, sa en glad Astrid Aasen som fikk tildelt Spesialitet-merket for Granstubben ost og Is med Skjenning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2018 kl 17:27

ANNONSE
Annonse

- Vi har Spesialitetmerket på alle våre øvrige oster og ville gjerne prøve oss på å søke også på disse nye produktene. Merket er en fin måte å vise forbruker at det er et produkt med en unik smak og historie, sier Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri.

- Både Granstubben og Is med Skjenning er nye produkter som vi er spente på. Isen er et samarbeid med Røra Bakeri. Skjenning pensles med melk og sukker og dette blir til karamell på steketakka. Dette brukes til å søte isen med, i tillegg har vi oppi noen knuste skjenningbiterer. Det er både gjenbruk og god bruk, for smaken blir helt fantastisk, sier Aasen.

Også to andre, norske lokalmatprodusenter ble tildelt Spesialitet-merket under Grüne Woche. Heidal ysteri fikk merket for rømmegrøt, Heidalsost og prim. Myrdal Gård fikk merket for Myrdal kvit geitost.

Godkjent av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vegen til god lokal mat og lokalt drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og Matdepartmentet.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering kvalitet og smak. Produkter som kommer gjennom nåløyet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ledes av Lars Sponheim.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberger på vei

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberger på vei

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE