Nea Radio

Nea Radio

Gammelrådmannen forsvarer fylkesmannen

Gammelordføreren i Selbu melder seg på i debatten om kommunestruktur. Det er bra. Vi trenger fokus på dette. Da kan gammelrådmannen i Tydal også tillate seg å være ganske uenig med gammelordføreren.

- Det er ingen grunn til å se positiv holdning til nye samarbeidsområder som motsetning til ny kommunestruktur, sier "gammelrådmann" i Tydal, Gunnbjørn Berggård.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

"Gammelrådmannen"i Tydal, Gunnbjørn Berggård, melder seg på i kommunereform-debatten og forsvarer i dette debattinnlegget Alf-Petter Tenfjord hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag:

Det interkommunale samarbeidet i Værnesregionen har utviklet seg gjennom over 10 år, til kanskje det beste og mest omfattende i landet. Men det er et dynamisk samarbeid. Det utvikler seg hele tida. Gammelordføreren går i den tradisjonelle fella å framstille samarbeidet som statisk, der man kan plassere oppgaver uten å vurdere kompleksitet og styringsutfordringer.

Nettopp det at samarbeidet har kommet så langt gir det beste grunnlaget for å vurdere om dette kan være en styringsform over lengre tid, eller om det må erstattes av en ny kommunestruktur.

Paradokset er at et omfattende interkommunalt samarbeid legger til rette for en endring av kommunestruktur, samtidig som det har gitt kommunene mulighet til å bestå som egne kommuner så langt.

Alle ser at kompleksiteten i samarbeidet øker fortløpende, teknologisk, faglig, administrativt og politisk. Med mange nye oppgaver, spesielt på helsesida, vil samarbeidsoppgavene og kompleksiteten fortsette å øke. Etter min vurdering vil det gå en klar «kompleksitetsgrense» i denne utviklingen. Etter manges mening (Stjørdal kommune?) er nok den nå svært nær.

Det er altså ingen grunn til å se positiv holdning til nye samarbeidsområder som en motsetning til en ny kommunestruktur! Det kan tvert imot være to sider av samme sak. Så lenge vi ikke har en ny struktur må vi satse på samarbeidet.

Det kreves heller ikke stor spådomskunst for å konkludere med at store deler av kommunenorge ikke kan styres gjennom politisk nemnd etter kommunelovens § 28-1c i framtida!

Tydal 10. feb. 2016.

Gunnbjørn Berggård

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...