Nea Radio

Gammelgutta i gang igjen

JAN BORSETHS GAMMELDANSORKESTER spiller igjen Foto: Andreas Reitan

Jan Borseths Gammeldansorkester ble etablert i 1974. Nå møtes originalbesetninga igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fem gutter fra Selbu som møttes i 1974 ble starten på en suksesshistorie som viste seg å bli unik i norsk musikkhistorisk.

De fem startet Jan Borseths Gammelsdansorkester, og nå har originalbesetninga sagt ja til et comeback. Kanskje bare ett?

Jan Borseth hadde allerede spilt mye med gitarist Jan Bjarne Kulseth. Musikkmiljøet i Selbu var på opptur, og de fikk med seg Oddbjørn Sandvik på bass, Otto Johnny Guldseth på slagverk og ikke minst, Svend Helge Aftret på trekkspill.

Den første LP-plata ble spilt inn i Arctic Studio på Bakklandet i Trondheim (startet av Kolbjørn Alstad og Gunnar Hordvik).

Nå har gammelgutta møttes igjen et par ganger etter at de ble utfordret til å opptre på Trollspell i Selbu i slutten av januar neste år.

Nea Radio fikk være med på ei øving i Spellstuggu hos n Jan.

Gammelgutta er i gang igjen!

Jan Birger Borseth er fortsstt aktiv som spællmann Foto: Andreas Reitan

GITAR: Jan Bjarne Kulseth, gitar Foto: Andreas Reitan

BASS: Oddbjørn Sandvik, bass Foto: Andreas Reitan

SLAGVERK: Otto Johnny Guldseth, slagverk Foto: Andreas Reitan

TREKKSPILL: Svend Helge Aftret, trekkspill Foto: Andreas Reitan

DE GAMLE ER ELDST: Ingen grunn til frykte for comebacket i Vikvarvet i januar. Det låter fortsatt! Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...