Nea Radio

Gamle salmer om igjen

Nåde mæ: Børge Pedersen har gitt ut ny plate og denne gangen er det salmer som har fått trøndersk språkdrakt. Foto: Hallvard Aanes

Du har kanskje hørt disse salmene før, men helt sikkert ikke i en slik framføring, og heller ikke på trøndersk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2018 kl 16:56

– Too much! You need a double seven!

Børge Pedersen tar imot på frivillighetssentralen i Ila menighetshus. Her organiserer han aktiviteter for nye trøndere. I dag går det i bordtennis og darts. Stemningen er god, og det høres godt at Børge er i rommet. Stemmeprakten brukes ikke bare foran en mikrofon.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Hallvard Aanes

Nåde Mæ

– Jo, den nye plata, Nåde Mæ, er jeg veldig fornøyd med. Har hatt med mange flinke musikere, og ikke minst Skjalg Raaen (mest kjent som Sambandet-gitarist) som har vært produsent. Vi har faktisk jobba mer med tekstene enn med musikken. Jeg må synge på trøndersk. Det er det som kling best i munn´ te´n Børge. Og så er jo melodiene arrangert til dels veldig annerledes enn man er vant til med salmer.

– Det er kjent og kjært materiale for mange, dette?

Ja, jeg har trua på gjenkjennelse. Ikke for å si noe vondt om de nye salmene, men dette er sanger som veldig mange har et nært forhold til, både til tekstene og melodien.

Kirkekonserter

– Og nå skal du og plata ut på veien?

– Jajamen, vi har allerede starta. Tre fullsatte konserter i Filadelfiakirken i Drammen nylig. Der var det trøkk, skal jeg fortelle deg! Pinsevennene slipper seg virkelig løs når de er i kirka. Der var hallelujastemning, bokstavelig talt! Overveldende respons. Og nå blir det tett program framover. Kirkekonserter hele veien, og femti kroner av hver billett går til Kirkens bymisjon. Den 22. November blir det konsert i Ila kirke i Trondheim. Fullt band og full produksjon. Æ glær mæ!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...