Nea Radio

Fylkesutvalget avviste studentrabatt på kollektivreiser for studenter over 34 år

Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag fylkesting, Svein Otto Nilsen, kommenterer avvist forslag fra fylkesutvalget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fylkesutvalget avviste på møtet 17. august forslaget fra Pensjonistpartiet om å gi også studenter over 34 år studentrabatt på kollektivreiser.
Flere fylkeskommuner har denne praksis, men i Trøndelag sa man nei.
Det var kun Pensjonistpartiet og Venstre som var positiv til en slik studentrabatt.

Aldersgrensen for studentrabatt er i Trøndelag til og med 34 år.
Snittalderen på en student i Norge er 29 år og studentene blir bare eldre og eldre.
Norge er det landet i Europa med de eldste studentene.

Det er naturlig at alle voksne elever (uansett alder) som går på videregående skole derunder godkjente høgskoler og universiteter skal få dette tilbudet med studentrabatt på kollektivreiser. 
For Norsk studentorganisasjon er det viktig at en ser en student som student uansett alder.

Fylkesutvalget ønsket ikke å bruke de nødvendige midlene som trengs for at også studenter over 34 år får mulighet til å få studentrabatt på kollektivreiser på lik linje med de øvrige studenter.

Svein Otto Nilsen

Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag fylkesting

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...