Nea Radio

Fylkespolitikere besøkte Aunegrenda

POLITIKERBESØK: Fra venstre: Kristian Torve, Marit Bjerkås, Ann Elisabeth Hansvold, Erling Weydahl, Hjørdis Stuedal og Esten Midtaune. Foto: Per Magne Moan

Skog og mark som ressurs, var tema for besøket, som endte opp med å handle om rovdyrproblematikken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 22:44

Onsdag fikk Holtålen Arbeiderparti besøk av Erling Weydahl fra Fellesforbundet, nestleder i næringsutvalget i Trøndelag fylkeskommune, Kristian Torve og Marit Bjerkås, som sitter i styret i Trøndelag AP og medlem i kvinnenettverket i partiet.

Besøket skulle innom flere steder i Holtålen og første stopp var hjemme på gården hos kommunestyrepolitiker Hjørdis Stuedal (AP) i Aunegrenda.

Kaffeprat i gapahuk

Trioen er på en rundreise i Trøndelag for tida og nå var turen kommet til Gauldalen.

Dagen startet med en kaffekopp i en gapahuk på Støren. Der var kommunens treindustri tema, før det bar lenger opp i dalen, til Aunegrenda.

Her fortalte Esten Midtaune litt om sin karriere som sauebonde i grenda og hvilke utfordringer næringa har hatt siden rovdyr begynte å forsyne seg av sauebesetningene på midten av 90-tallet.

Fra bjørn til ulv.

Midtaune kunne blant annet opplyse at årets tapstall var på hele 15 prosent og at det denne sommeren stort sett var ulv som hadde vært på ferde. Han mente alle skogbrannene i Sverige hadde jaget ulven vestover og at det kunne være en av årsakene til situasjonen. Tidligere år er det bjørnen som har vært den største utfordringen for sauebønder i Aunegrenda.

En annen utfordringene landbruket har, er rekruttering - og da spesielt på mindre steder som i Aunegrenda.

– Situasjonen med rovdyr bedrer ikke akkurat på dette, sier Midtaune, som selv har to døtre som begge har fått tilbudet om å overta gården. Hva det blir til vites ennå ikke. Selv har han tenkt å fortsette et år til med sauehold. Kanskje blir det bedre neste sommer.

Hør intervju med Hjørdis Stuedal og Esten Midtaune her:

Saken fortsetter lenger ned på siden

Besøket fra fylkeskommunen var lydhøre og hadde ingen problemer med å se hvilke utfordringer sauenæringa har.

Hør intervju med Erling Weydahl og Kristian Torve her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...