ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fylkesmusikerne byr på Balkan Brasserie

BALKAN BRASS: Fylkesmusikerne fra Trøndelag starter nå turné med "Balkan Brass". Foto: Arne Hauge

Både barnehager, skoler, musikkelskere og quiz-fantaster får sitt når fylkesmusikerne i Trøndelag byr på heftig balkanmusikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den er dansbar og suggererende, den balkanske brasstradisjonen som også er kalt «Truba». Nå er klart for at både de yngste og eldste, og alle imellom, kan glede seg over denne energiske musikken som spenner fra det oppstemte, kjappe til det dramatiske og mollstemte, heter det i ei pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune.

– Denne turneen er jo et herlig sammensurium av barnehagekonserter, musikk-quiz, workshops, festivalmusikk, skolekonserter og offentlige konserter. Sånn sett står den godt til musikken, som er en miks av romanikulturens musikk godt ispedd musikk fra Hellas og Russland. Det er rett og slett ei herlig blanding, sier Kristin Løseth Waade, musikkprodusent i Trøndelag fylkeskommune.

Stor pågang

De to siste årene har fylkeskommunen gitt tilbud om barnehagekonserter i fylket. Normalen er at det er små ensembler som kommer på besøk. Denne gangen er det hele åtte musikere som fyrer opp.

– I norddelen av fylket dreiv vi jo med barnehagekonserter i 20 år før regionreformen. Jeg kan ikke huske at vi har hatt ut så mange musikere på samme konsert før, så dette blir nok en spesiell og artig opplevelse, sier Kristin Løseth Waade.

Hun forteller at alle barnehagene i Trøndelag får tilbud om konsert og at etterspørselen er stor.

– Påmeldinga foregår etter først til mølla-prinsippet, og vi har fått mange på venteliste før fristen har gått ut, sier Løseth Waade.

Ulike tilbud

Det er ikke samme konserten som presenteres for de yngste og de eldste. - På kveldstid er det full rulle og skikkelig trøkk, lover Løseth Waade.

For den delen av publikum som kanskje er litt ekstra musikkinteressert er det lagt opp til quiz med levende musikk.

– Vi synes jo det er fint å engasjere de som lytter på nye måter. Musikk-quiz med levende musikere er et konsept vi har testet ut litt, med veldig god respons. Det skaper et veldig trivelig samvær rundt musikk der både vinnerinstinkt og latter trigges, sier Løseth Waade.

Nøkkelord

ANNONSE