Nea Radio

Dispensasjon til å kjøre til egen hytte er ulovlig

Fylkesmannen kan stanse så å si all scooterkjøring i Røros og Holtålen

Foto: Per Magne Moan

Praksisen med dispensasjon til å kjøre snøscooter til egen hytte er ulovlig så lenge det finnes leiekjører, mener Fylkesmannen i Trøndelag. I så fall risikerer 380 hytteieere i Holtålen og 120 i Røros å miste løyvet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2020 kl 13:56

Fylkesmannen i Trøndelag har i dag snakket med Os, Røros og Holtålen kommuner om praksisen med å gi dispensasjon til å kjøre til egen hytte, selv om det finnes leiekjørere i kommunen.

Praksisen i alle tre kommuner har i mange år vært at hytteeiere har fått dispensasjon for å kjøre til egen hytte når avstand fra brøytet vei er over 2,5 km.

I følge fylkesmannens tolkning er denne praksisen i strid med gjeldende regelverk. Fylkesmannen hevder at når det finnes leiekjørere, så kan det ikke gis dispensasjon.

Videre reageres det spesielt skarpt på at det heller ikke er krav om kjørebok i Røros og Holtålen, noe som betyr at vedtakene ikke er kontrollerbare.

Mange vedtak må omgjøres

Dette betyr rett og slett at i alle fall Røros og Holtålen risikerer omgjøring av alle vedtak om dispensasjoner gitt etter forskrift om motorferdsel i utmark.

For Holtålen er det i så fall snakk om 380 vedtak denne vinteren, mens tallene for Røros er 120 og Os 50.

Når det gjelder Os, er det mer usikkert da det her er snakk om en annen fylkesmann og at det her er krav om kjørebok.

Os og Røros har også egne lokale forskrifter, noe Holtålen ikke har.

Mange år

Kommunaldirektør i Holtålen, Marius Jermstad, syns det er noe merkelig at Fylkesmannen nå begynner å henge seg opp i en praksis som har eksistert i 20 - 30 år, samtidig som loven om motorferdsel i utmark er oppe til vurdering.

Han har rett og slett ikke peiling på hvorfor dette dukker opp nå.

Hør intervju med Jermstad her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...