Nea Radio

Nea Radio

Fylkesmann Skjelbreid: - Du har bidratt til å løfte Røros til en ny dimensjon som internasjonal kulturarena

Tor Espen Aspaas fikk tirsdag kveld Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av Fylkesmann Brit Skjelbred under en tilstelning i Storstuggu. Foto: Marit Manfredsdotter.

Tor Espen Aspaas fra Røros fikk tirsdag kveld St. Olavs Orden. - Med din innsats i Vinterfestspillene har du bidratt til å løfte verdensarvbyen Røros til en ny dimensjon som internasjonal kulturarena som trekker til seg stjernemusikere fra verden over, sa Fylkesmann Brit Skjelbred i sin tale.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Pianist og professor Tor Espen Aspaas fra Røros fikk tirsdag kveld St. Olavs Orden. - Med din innsats i Vinterfestspillene har du bidratt til å løfte verdensarvbyen Røros til en ny dimensjon som internasjonal kulturarena som trekker til seg stjernemusikere fra hele verden. Og de drar hjem målløse over hva man har fått til her i den lille byen på fjellet. Det sa Fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred, i sin tale under overrekkelsen av ordenen.

Røros Hotell, Røros kommune og Vinterfestspill i Bergstaden sto for arrangementet i Storstuggu.  Arrangementet startet med solokonsert med Tor Espen Aspaas i Falkbergetsalen - "Chopin i sideværelset".

Fylkesmann Brit Skjelbred foretok den offisielle overrekkelsen. I statuttene for ordenen står det: «Denne orden tildeles som belønning for utmerkete fortjenester for Norge og menneskeheten».

-  Det er fordi din innsats og din livsgjerning blir sett og vurdert til å kvalifisere for en slik beskrivelse at du får denne utmerkelsen.  Det er mange rundt om i Norge som hver dag gjør en utmerket jobb og gir sine helt vesentlige bidrag til nasjonens vekst og utvikling, men det er langt mellom dem som får høre at deres livsgjerning er av «utmerket fortjeneste for menneskeheten». Det har du nå fått høre, og vi er mange som gleder oss med deg i dag, sa Skjelbreid.

- En stor musikkpersonlighet

Hun sa videre at Aspaas er en stor musikkperonlighet med bredt engasjement og en musiker på høyt kunstnerisk nivå.

- Når du på en konsert eller foredrag har spilt din siste tone og sagt ditt siste ord, sitter man igjen med hjerte og sjel fullt av innhold, la Skjelbred til.

Hun kom også inn på Aspaas´engasjement for Vinterfestpill i Bergstaden som startet med  et ønske om å gi tilbud om klassisk musikk på hjemstedet.

- Festivalen har vokst seg til et flaggskip som blir lagt merke til - og kopiert - både nasjonalt og internasjonalt. Det er ikke minst på grunn av innsatsen for rekruttering og talentutvikling, konsertforedraget og den uortodokse måten musikken møter byen på. Dette må virkelig være et godt eksempel på sniksymfonisering, sa Skjebred videre.

Folkehelsearbeider

Fylkesmannen sa  også at St. Olavs Orden henger høyt.

- Det du har utrettet for musikk- og kulturlivet representerer virkelig en innsats av slik betydning at du er vel kvalifisert, og at utnevnelsen er vel fortjent, sa Britt Skjelbred før hun dekorerte Tor Espen Aspaas til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Tor Espen Aspaas ble også invitert til audiens hos H.M.Kongen for å takke for tildelingen.

Aud Selboe, talskvinne for forslagsstillerne, holdt også en fin tale til Aspaas.

- Det at du er til er en av årsakene til at Vinterfestspill i Bergstaden ble til, sa Selboe blant annet.

Tor Espen Aspaas er ikke bare en  musikkunstner, men også en kunstner med ord. Det viste han gjennom en flott takketale der han takket musikken, mentor Liv Glaser og en rekke andre. Nærmere 300 personer var til stede i Falkbergetsalen tirsdag kveld, og arrangementet ble ledet av styreleder i Vinterfestspill i Bergstaden, Valgerd Svarstad Haugland.

Hør en smakebit fra konserten, fylkesmann Brit Skjelbred og intervju med Tor Espen Aspaas her:  (Flere bilder under reportasjen)

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=6841

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...