Nea Radio

Fylkeskommunen overtar flyruter

Pål Sæther Eiden er gruppeleder for Trøndelag Høyre i fylkestinget. Foto: Trøndelag Høyre

Fylkesutvalget vedtok tirsdag å overta ansvaret for flyruter omfattet av ordninga med offentlig kjøp mellom Rørvik/Namsos og Trondheim fra 2022. Men - vil vente med å vurdere Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I fylkesutvalget tirsdag behandlet politikerne en invitasjon om å overta statlige kontrakter for det såkalte regionflytilbudet "FOT".

Her er vedtaket:

1. Fylkesutvalget vedtar at Trøndelag fylkeskommune overtar ansvaret for flyruter omfattet av ordningen med offentlig kjøp mellom Rørvik/Namsos og Trondheim fra 1. april 2022 når ny kontrakt settes i drift.

2. Fylkesutvalget vedtar at Trøndelag fylkeskommune ikke overtar ansvaret for flyrute omfattet av ordningen med offentlig kjøp mellom Røros og Oslo allerede fra 2020. En eventuell overtagelse før utløpet av kommende kontrakter revurderes i 2021 når ny kontrakt mellom Air Leap og Samferdselsdepartementet er satt i drift og når rådmannen har høstet erfaring fra arbeidet med å lyse ut kontraktene i Nord og bygd opp kompetanse.

3. Fylkesutvalget ber om at samferdselsdepartementet på nytt vurderer om Ørland Lufthavn kan finansieres som en del av FOT rutene. Flyplassen har en viktig regional og nasjonal funksjon, og det ansees som viktig at det sikres et godt flytilbud.

4. Fylkesutvalget imøteser innføring av utslippsfrie flytyper. Innføring av nye flytyper må sikres statlig medfinansiering som muliggjør bruk av ny teknologi.

De to første punktene er identisk med fylkesrådmannens innstilling, mens de to neste ble fremmet som tilleggsforslag av Pål Sæther Eiden (H) på vegne av H, V og FrP.

- Ørland lufthavn er viktig for Ørland, Fosen og ikke minst utviklinga på kampflybasen. En permanent løsning knyttet til flyplassen er viktig. Jeg er glad for at fylkesutvalget støttet vårt innspill, og håper dette kan bidra til en bedre finansieringsløsning for lufthavna, sier Pål Sæther Eiden i en kommentar.

- Vi har gjennom arbeidet med å få utslippsfrie ferger og hurtigbåter sett at innfasing av ny og miljøvennlig teknologi koster. Dette kan også bli en utfordring på kortbanenettet. Får fylkene ansvar for finansiering av tilbudet og deretter for kostnader og risiko, er det urimelig. Vi må sikre at fylkene både kan opprettholde og helst forbedre flytilbudet også hvis en innfører ny miljøvennlig teknologi. Dette gir vi her et klart signal om, noe som er viktig, sier Eiden.

Arkivfoto Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...