Nea Radio

Korona:

Fylkesberedskapsrådet i Trøndelag møttes

Fylkesmann Frank Jenssen Foto: Torill Ellingsen/Fylkesmannen i Trøndelag

-Vår hovedoppgave nå er se til at vi klarer å holde alle hjulene i gang, sier fylkesmann Frank Jenssen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fylkesberedskapsrådet i Trøndelag var tirsdag samlet til sitt andre møte etter koronautbruddet (Covid-19) i Norge. Hensikten er å sikre samfunnskritiske funksjoner i en krevende tid.

Fylkesberedskapsrådet er fylkesmannens møteplass for gjensidig orientering om beredskap. I en krisesituasjon, som vi nå står i, er rådet fylkesmannens forum for rådgiving og samordning av innsatsen. Forutsetningen for god samordning er mest mulig felles situasjonsforståelse, noe som også var hensikten med dagens møte.

Medlemmene i rådet er regionale statlige myndigheter, noen kommunale, men også noen private aktører og representanter fra frivillig sektor.

Må holde hjulene i gang

Koronautbruddet og tiltakene som er satt inn for å begrense smitte utfordrer mange organisasjoner. Både Fylkesmannen, kommunene og andre aktører begynte tidlig å legge en plan for å opprettholde viktige funksjoner selv med et betydelig fravær.

-Vår hovedoppgave nå er se til at vi klarer å holde alle hjulene i gang. Det handler om å opprettholde samfunnskritiske funksjoner. Vi må se til at vi også fremover har helsepersonell til å behandle de som blir syke, at vi har lys i lampa, nett til alle på hjemmekontor eller at vi får kjøpt oss mat, sier fylkesmann Frank Jenssen etter møte i beredskapsrådet.

Helsesektoren, kommunene og andre virksomheter har allerede iverksatt en rekke tiltak for å sikre god beredskap, slik at vi kan løse situasjonen på best mulig vis.

Fylkesmann Frank Jenssen sier det er godt å se at systemet virker, selv om det nå blir satt på en virkelig prøve.

Alle tiltakene som er satt inn har til hensikt å begrense og utsette smitte rundt om i landet. Dette for å beskytte utsatte grupper, men også for beskytte helsepersonell slik at de kan hjelpe de som blir syke.

-Det beste du er jeg kan gjøre er å følge de klare rådene som blir gitt. Her kan vi alle bidra ved å holde hendene rene, holde oss hjemme, holde fysisk avstand og holde kontakten med de eldre slektninger på en litt annen måte enn før, sier Jenssen.

Fylkesmannen rolle

Fylkesmannen er bindeleddet mellom kommunene og sentrale myndigheter.

– Via våre fagavdelinger og vår beredskapsseksjon formidler vi informasjon til kommunene fra nasjonale myndigheter. Vi melder også tilbake spørsmål og innspill fra kommunene til sentrale myndigheter. Vi følger situasjonen tett og legger til rette for samhandling mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten og andre relevante aktører på regionalt nivå, heter det i en pressemelding fra Fylkesmannen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...