Nea Radio

FYK fikset hullet

Foto: Privat

Mens Holtålen kommune og direktoratet krangler om hvem som har ansvaret, tok den lokale dugnadsgjengen grep.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2017 kl 21:00

Det var tidlig i juli at et flere meter langt og bredt hull i bakken ble oppdaget 30 - 40 meter vest for Osbrakka på Killingdalen i Ålen.

Ingen vet hvor dypt hullet er, og om det er snakk om en gruvegang eller noe annet tilknyttet gruvevirksomheten i området.

Holtålen kommune har bedt Direktoratet for mineralforvaltning ta grep, mens direktoratet mener ansvaret ligger hos grunneier, Østsida Utmarkslag.

Ingen vil altså ta på seg ansvaret for å sikre området - noe som blir enda viktigere når snøen kommer skjuler hullet. Spor i snøen viser at det har gått reinsdyr bare en drøy halvmeter fra åpningen.

Primus motor i FYK, Lars Ingmar Nyhus, sier at lørdagens jobb med å sikre hullet ble gjort fordi dette er et mye brukt tur- og treningsområde og at hullet ligger like ved Hardhausløypa.

Han synes det er skammelig av ansvarlige myndigheter å ikke gjøre jobben sin her.

– Det er mye folkesnakk rundt hullet og krangelen om ansvar, sier Nyhus som berømmer dugnadsånden på Graftås.

– Her er det korte beslutningsledd og stor gjennomføringsevne. Vi fikk ideen torsdag og var innom Coop Ålen samme dag og fikk tak i materialer. Lørdag formiddag ble det rekvirert et par traktorer og de sju som var kalt ut på dugnad fikk snart følge av flere, slik at det var hele 16 personer som var med på snekringa lørdag. Da Coop Ålen fikk høre om planene, var heller ikke de sene med å bli med på dugnaden ved å sponse materialene som skulle til, sier Nyhus til Nea Radio.

I tillegg til platting ble det også satt opp stengsel rundt hullet slik at forhåpentligvis verken mennesker eller dyr vil falle ned. Nyhus sier at de foretok en uoffisiell dybdemåling av hullet. Dette viste 10,7 meter.

– Men om dette var helt i bunnen eller bare på ei hylle lenger oppe i hullet, vet vi ikke sier Lars Ingmar Nyhus. Han sier videre at plattingen ikke er behandlet på noen som helst måte og at ansvarlige myndigheter må sikre mer permanent til våren. Men han er rimelig sikker på at jobben som ble utført lørdag vil holde ut vinteren i alle fall.

Han sier materialkostnadene kom seg på 3650 kroner og at det gikk med noen liter diesel og arbeidstimer.

Foto: Privat

Stor dugnadsånd på Graftåsen Foto: Privat

Sju mann stod på dugnadslista - 16 kom! Foto: Privat

Området ble sikret med gjerde. Foto: Privat

NÆRE PÅ: Spor etter reinsdyr bare en halv meter fra åpningen. Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...