Nea Radio

Funnet død i en kommunal bolig i Oslo, hele fem måneder etter at hun døde

Svein Otto Nilsen er førstekandidat for Pensjonistpartiet i Trøndelag. Foto: Pensjonistpartiet

- Det er en skam at dette kan skje i et land som Norge og er nok ikke bare et Oslo-problem. Det kan nok like godt skje på bygda som i store og små byer og tettsteder, skriver Svein Otto Nilsen, fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.07.2019 kl 21:57

Hvordan kan det være mulig at folk ligger døde i sin leilighet i mange måneder / år før folk reagerer.
Her må det offentlige system med alle de ansatte ha et opplegg som fanger opp når folk ikke hever trygd eller ikke lar høre fra seg på annen måte. 
Det kan ligge en tragedie bak.

Dette er en svært viktig politisk sak som må følges opp.

Samtidig må selvfølgelig også alle som har en nabo være litt oppmerksomme på at slikt tragisk kan skje i deres nærområde.
Man må vise litt ansvar for sine medmennesker og begynne å bry seg.

Jeg leser i media at over 150 mennesker manglet familie til å ta gravferdsregningen i fjor.
Nesten hver uke finner politiet en død person de ikke vet hvem er og stadig flere ligger døde i sitt hjem i lengre tid før noen finner dem.
Over 1 million nordmenn plages av ensomhet og ca. 70 000 lever isolert.
Sosial isolasjon er ifølge undersøkelser dobbelt så farlig som fedme og kan øke faren for å dø tidlig med 50 prosent.
Ensomhet er i ferd med å bli vår tids største helseproblem.

Noe å tenke på for alle.

Svein Otto Nilsen
Fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...