Nea Radio

Fullpakket uke på Storstuggu

Atle Auran er kulturhusleder ved Storstuggu på Røros. Foto: Marit Langseth

To konserter, ett show og en teaterforestilling står på plakaten denne uka.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det blir trøkk. Dette er et band som har fått ord på seg for å aldri gå av scenen i tørr smoking, så her gir de jernet hele veien.

Kulturhusleder ved Storstuggu, Atle Auran, snakker om tirsdagens konsert med «The Real Thing» i kulturhuset på Røros.

- Dette er nestorer i norsk jazz. De har holdt på siden -92 og ga ut den siste plata si i år, så de er «still going strong», og vi har vært så heldige at vi får besøk av dem, sier Auran.

Det er mye som skjer på Storstuggu denne uka, og allerede dagen etter jazzkonserten er det klart for humorshow.

- Da kommer Kveli Rånes Bremseth. Her er det så godt som utsolgt, men det går an å komme forestillingsdagen å se om det er noen reserverte billetter som ikke blir hentet. Om ikke annet, så har vi ståplasser vi kan frigi.

- Et teaterstykke som traff i magen

Lørdag kommer Riksteateret på besøk med «Tung tids tale».

- Dette er et stykke som bygger på en roman av Olaug Nilssen, som kom ut i fjor og ble belønnet med Brageprisen. Det er en roman som har slått kraftig ned i politiske miljø og i litterære kretser. Boka har blitt til teater, og til et veldig godt teater, sier Auran, som selv så urpremieren i Oslo.

- Det var sterkt, og det var vakkert. Det traff i magen og det var humor i det. Så dette er virkelig et stykke jeg håper mange tar seg tid til å se. Jeg vet at stykket er utsolgt mange steder i landet, men vi har igjen billetter, så dette er en fin anledning for folk som bor utenfor Røros til å få med seg godt teater og en fin høsthelg på Røros.

Tre kvarter før forestillingen kommer regissør Marit Moum Aune for å snakke om prosessen fra bok til teater.

- Så her er det mulig å få med seg både noen tanker fra regissøren i forkant og teaterstykket etterpå.

Selbu Korensemble på søndag

Søndag er det konsert med Selbu Korensemble og Stephen Brandt-Hansen i Storstuggu. Konserten har navnet «Bare fine sanger».

- Dette er også en populær konsert, som tydeligvis mange gleder seg til, sier Auran.

- Så det er mulig å få med seg mye denne uka, og det er bare å glede seg.

Hør intervjuet med Atle Auran her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...